Dagblad070 | Geer Huybers - Zee en meer bij Pulchri

Geer Huybers - Zee en meer bij Pulchri

mainImage

Geer Huybers exposeert van 14 dec 2019 t/m 5 jan 2020 in de Hardenbergzaal van Pulchri Studio aan het Lange Voorhout. De tentoonstelling is vanaf 12 december te bezichtigen en wordt officieel geopend op zaterdag 14 december om 16.00 uur, door Lia Harkes, voorzitter van de ballotagecommissie.

De zee is het onderwerp dat Geer Huybers al zo’n 20 jaar aan het schilderen is. Vanuit zijn zeilboot ‘Suis’ beleeft hij de zee van zeer nabij. Kijken, voelen en ervaren, is wat hij aan boord doet. De machtige branding blijft hem fascineren, het spel van de voortdurende verandering van licht, kleur en beweging. Steeds blijft hij pogen dit spel in een enkel beeld vast te leggen. 

Naast de zee is het meer, de Hollandse plassen, een dankbaar onderwerp om hetzelfde spel van licht, kleur en beweging te vangen in een schildering. ‘Nog meer’ zijn de intuïtieve tekeningen die hij naast de schilderijen maakt. . In de tekeningen vertrekt hij vanuit het niets, vanuit de leegte. De leegte van het blad en de leegte van zijn ‘mind’.

“Intuïtie leidt me. Door zo min mogelijk te denken stel ik me open voor mijn onderbewuste. Het onderbewuste dat vele, vele malen veelomvattender is dan het bewuste en waar een (nog) ongekende rijkdom aanwezig is. In dit werk kan ik mezelf verrassen. En wat is er mooier dan jezelf te verbazen?”

Wegens het jaarlijkse kerstdiner voor leden zijn de bovenzalen niet toegankelijk op 18 december 2019.
Wegens de feestdagen is Pulchri Studio gesloten van 23 december 2019 t/m 1 januari 2020.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.