Dagblad070 | Haagse jongeren nemen het museum over

Haagse jongeren nemen het museum over

mainImage

Op 11 oktober 2019 nemen DeeDee’s Kids onder leiding van Deborah Cameron opnieuw het Haags Historisch Museum over. Mis het niet en kom naar de MUSEUM TAKE OVER! Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur in het Haags Historisch Museum.


Geïnspireerd door het Museum of London, startte het Haags Historisch Museum in 2018 met het co-creatie project Museum Take Over in Den Haag.

Het doel van Museum Take Over is om jongeren uit de stad voor één dag het museum te laten overnemen: van programmering tot promotie en van beveiliging tot catering - het stadsmuseum is er immers voor iedereen.

Het hele programma regelen de jongeren, DeeDee’s Kids, zelf.  Zij baseren hun performances dit jaar op de vraag: ‘Wat draagt mijn persoonlijke geschiedenis bij aan het verhaal van de Gouden Eeuw in Den Haag’. Dit leidt tot een bijzonder en avondvullend programma in het Haags Historisch Museum.

De optredens zitten in de sfeer van podiumkunst en urban arts. Zang, dans, rap en spoken word worden door de jongeren zelf bedacht, gechoreografeerd en uitgevoerd.  Ook de communicatie, de catering en een gedeelte van de beveiliging worden georganiseerd door de jongeren.

In 2018 won Museum Take Over de Haagse Cultuurparticipatieprijs (Haagse C), zowel de jury- als de publieksprijs (unaniem).

Wees er dit jaar dus bij!

Toegang tot de Museum Take Over is gratis.
Het programma duurt van 19.00-21.00 uur en wordt in twee rondes opgevoerd:
19.00 - 20.00 uur & 20.00 - 21.00 uur.  

Locatie: Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7, Den Haag 
 


  


 

Uitreiking jury- en publieksprijs 'Haagse C'
 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kiran Sukul via tel. 070 - 346 8269 of pr@haagshistorischmuseum.nl.