Dagblad070 | Hoogtepunten Residentie Orkest augustus/september
mainImage

Hoogtepunten Residentie Orkest augustus/september

3 augustus 2020, 14:36 uur
Uitgaan

Residentie Orkest Den Haag keert terug op het podium met een vijftal bijzondere concerten onder leiding van chef-dirigent Nicholas Collon, Antony Hermus, Sander Teepen en hoornist Radovan Vlatkovic. De andere solisten in augustus en september zijn organist Bert den Hertog, de pianisten Boris Giltburg en Ronald Brautigam en mezzosopraan Barbara Kozelj.

Zaterdag 29 augustus, 20.15 uur: KOPER IN DE ELANDKERK

De Elandkerk, een van de mooiste kerken van Den Haag, vormt het decor van een sfeervol zomeravondconcert. Dirigent Antony Hermus laat de koperblazers van het Residentie Orkest schitteren in de Venetiaanse schoonheid van Giovanni Gabrieli’s Sonata pian’e forte en Bachs Toccata en fuga. Solist bij Liszts Funerailles en Barbers Adagio is organist Bert den Hertog. Op het programma staan verder drie delen uit de suite The Planets van Gustav Holst, waarvan ieder deel is vernoemd naar een planeet uit het zonnestelsel.

Zondag 30 augustus, 19.30 uur: ZUIDERPARKZOMERCONCERT ‘CLASSICS’

Het Zuiderparktheater is bij ondergaande zon al een van de meest sfeervolle plekken van de stad. Helemaal op 30 augustus met meesterlijke symfonische klassiekers van onder anderen Grieg, Bizet en Saint-Saëns. Solist bij Gershwins swingende Rhapsody in Blue is pianist en voormalig artist in residence Boris Giltburg. Sander Teepen dirigeert het orkest en operazangeres Francis van Broekhuizen presenteert de avond op de haar vertrouwde, ontwapende wijze. Kaarten voor dit gratis concert zijn te reserveren via zuiderparktheater.nl/agenda.

Dinsdag 15 september, 19.00 & 21.00 uur, Zuiderstrandtheater: PRINSJESDAGCONCERT

Prinsjesdag staat in het teken 75 jaar vrijheid. Dit thema is de basis voor een nieuwe One Minute Symphony door een compositiestudent van het Koninklijk Conservatorium. Mozartvertolker Ronald Brautigam keert terug naar Den Haag met Mozarts charmante Zeventiende pianoconcert. Het Beethovenjaar 2020 vieren we met diens Eerste symfonie, een werk dat zowel een eerbetoon is aan voorgangers als Haydn en Mozart, als een veelbelovende blik op de toekomst. Nicholas Collon is de dirigent.

Zaterdag 19 september, 20.15 uur, Nieuwe Kerk: VLATKOVIC KEERT TERUG

Na het fantastische debuut afgelopen seizoen in de Nieuwe Kerk kon het Residentie Orkest niet anders dan hoornist en dirigent Radovan Vlatkovic meteen weer uitnodigen. Zijn uitvoeringen zijn iconisch en indrukwekkend. Natuurlijk staat er een hoornconcert van Mozart op de lessenaars. Vlatkovic zal tevens de geliefde Serenade en de Suite voor blazers van Richard Strauss leiden.

Vrijdag 25 september, 19.00 & 21.00 uur, Zuiderstrandtheater: DVORÁK 8

Voor zijn Achtste symfonie liet Dvořák zich inspireren door de rijke cultuur van het Boheemse land. Het werd een heerlijk ontspannen, warmbloedig werk waarin natuurgeluiden en volksmelodieën uitmonden in een feestelijke finale vol kleur. Op het programma staat verder Ottorino Respighi’s poëtische Il tramonto (de zonsondergang) met mezzosopraan Barbara Kozelj. Het orkest staat onder leiding van Antony Hermus.