Dagblad070 | Kerst in licht Rembrandt met Dr. Paul Gerretsen

Kerst in licht Rembrandt met Dr. Paul Gerretsen

mainImage

Bijbelse voorstellingen van Rembrandt weten ons nog steeds te boeien, ook al zijn ze historisch gezien volstrekt onbetrouwbaar. Wat is het geheim van Rembrandt? Historicus Paul Gerretsen vertelt u erover op zondag 15 december vanaf 14.00 uur in de Centrale Bibliotheek.

In Studio B houdt dr. Paul Gerretsen een lezing over de Bijbelse representaties van Rembrandts werken. De Heilige Familie werken komen zeker aan bod, zo vlak voor kerstmis -- in een prachtig spel van licht en donker, zoals we van Rembrandt gewend zijn.

Jaar van Rembrandt

Rembrandt van Rijn is een van de meest geliefde en bekendste Nederlandse meester-schilder. Hij wordt ook gerekend tot ’s werelds kunstenaars. In 2019 is het 350 jaar sinds zijn dood – hierom wordt zijn leven en nalatenschap al het hele jaar gevierd met tentoonstellingen en eer-betonen door heel Nederland.

Paul Gerretsen
 Dr. Paul Gerretsen is historicus en oud-directeur van de Universiteit Bibliotheek Leiden en oud-directeur van het Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag. Hij is een ras-verteller en heeft zich in het bijzonder verdiept in de schilderijen van Rembrandt van Rijn.