Dagblad070 | Kerstwestern op Haags podium

Kerstwestern op Haags podium

mainImage

Rabarber betreedt in de kerstvakantie het toneel van Theater aan het Spui met de allereerste kerstwestern ooit. ‘Once upon a time’ is speciaal voor Rabarber geschreven en niet afgeleid van een bestaand stuk. Op 26 december speelt de cast van 40 jonge Rabarberspelers haar wereldpremière met de winterse kerstwestern ‘Once upon a time’ en viert daarmee kerst in het Wilde Westen.    

Namen als Calamity Jane, Jesse James, Pearl Heart, Rose Dunn en Lucille Mulhall komen voor in de kerstproductie die van 26 december t/m 3 januari in Theater aan het Spui te zien is. De voorstelling is geschreven op basis van de fascinaties voor en verhalen van het Wilde Westen, maar kent ook de snel veranderende wereld van New York. In ‘Once upon a time’ proberen vrouwen de moderne tijd tegen te houden en nemen zij de rol van cowboys op zich.

Over de voorstelling

Once upon a time’ gaat over het wonderlijke verhaal van Maggie Smith. Maggie verkleedt zich als jongen, noemt zich Billy the Kid en zet het Wilde Westen op z’n kop. Samen met cowboys beleeft ze spannende avonturen. Midden in de prairie leert ze hen naar de sterren te kijken en vertelt ze over het wonder van kerst. Zal er voor het eerst sneeuw op de cactussen vallen? Beginnen zelfs de stoerste mannen 'Dreaming of a white Christmas' te zingen?

‘Once upon a time’ is een muzikale en betoverende familievoorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar.

Over Rabarber

Het is al meer dan drie decennia traditie in Den Haag: Dé Kerstproductie van Rabarber in Theater aan het Spui voor de hele familie. Rabarber maakt gemiddeld twintig voorstellingen per theaterseizoen, waarvan de traditionele familievoorstelling in de kerstvakantie de allergrootste is. Rabarber werkt alleen met professionele theatermakers en vormgevers, waardoor de jonge performers zich serieus genomen voelen in deze ambitieuze werkomgeving en daardoor zichzelf en elkaar ‘tot grote hoogten’ brengen. Once upon a time is de zesde Rabarber Kerstproductie van regisseur Jeroen de Graaf. Eerder regisseerde hij De onvoorstelbare avonturen van de Baron van Münchhausen, Peter Pan, Tarzan, Het Zwanenmeer en vorig jaar De Sneeuwkoningin. Jeroen werkt ook dit keer weer samen met tekstschrijver Marcel Roijaards.

De kerstproductie speelt maar liefst twee weken lang, twee maal per dag, in de grote zaal van Theater aan het Spui. Vier samen met Rabarber kerst in het Wilde Westen!

Kaarten

Once upon a time: donderdag 26 december t/m vrijdag 3 januari 2019, Theater aan het Spui, Spui 187, 2511 BN Den Haag
Aanvang: 13.00 uur en 16:00 uur
Kaarten: Kinderen € 10 | Volwassenen € 15 | Rabarberpas of met kindergroepen v.a. 10 € 7,50 p.p.| Ooievaarspas 50% korting

Reserveren: www.rabarber.net, 0900 3456789 of boek hier direct online