Dagblad070 | Kijk binnen bij de Dansvakopleiding

Kijk binnen bij de Dansvakopleiding

mainImage

De leerlingen en studenten van de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium Den Haag trainen iedere dag vol passie en ambitie. Dag in dag uit brengen zij door in de balletstudio’s, met maar één droom: professioneel danser worden. Op zaterdag 12 oktober staan de deuren van de studio’s wagenwijd open en kijk je mee met hun lessen en repetities op het Koninklijk Conservatorium. Voor de dansers van de toekomst en voor iedereen die graag een kijkje achter de schermen neemt.

Programma Open Dag
Gedurende de dag ben je welkom om de lessen als toeschouwer bij te wonen. Je mag op elk moment binnenlopen. Op het programma staan onder meer lessen klassiek ballet en werelddans voor de jongste leerlingen van de Dansvakopleiding (vanaf groep 4 basisschool). Ook de studenten van de middelbare school en het hbo hebben les in ballet en pas-de-deux. En u ziet hen aan het werk met repetitoren van het Nederlands Dans Theater. In het kader van het Young Talent Project repteren zij de choreografieën She Boom van Sol León & Paul Lightfoot, Septet extra van Hans van Manen en een nieuw stuk van Jiří Pokorný.

Auditie
Zit je in groep 4 t/m 8 van de basisschool en wil je graag auditie doen? Ook dit kan op 12 oktober. Je doet dan auditie voor het Oriëntatieprogramma. De auditie is niet open voor toeschouwers. Tijdens de auditie wordt er gekeken naar fysieke geschiktheid voor klassiek ballet, muzikaliteit, creativiteit en gevoel voor beweging. De jury kijkt naar talent, danservaring is dus geen vereiste. Misschien ben jij het talent dat we zoeken!

Open Dag
9.30 tot 15.00 uur
Balletstudio’s Koninklijk Conservatorium
Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag
Aanmelden is niet nodig
Meer informatie: https://www.koncon.nl/agenda/open-dag-dansvakopleiding

Auditie
13.00 uur
Balletstudio’s Koninklijk Conservatorium
Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag
Aanmelden: https://www.koncon.nl/opleidingen/dansvakopleiding/dansvakopleiding/dansvakopleiding/jong-kc-dans/audities-jongkc-dans

Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium
Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium ontwikkelt dansers van de toekomst tot kunstenaars met een creatieve open blik, gecombineerd met vakmanschap, passie en ambitie. Ter bevordering van de professionele ontwikkeling van onze studenten werken we nauw samen met het Nederlands Dans Theater, waarmee we vanaf 2021 ook in hetzelfde pand gehuisvest zijn. Gedurende het studiejaar werken de leerlingen van de Dansvakopleiding aan verschillende danstechnieken. Tijdens de gehele opleiding is klassiek ballet de basis. De jongere leerlingen krijgen daarnaast les in moderne dans, werelddans en flamenco. De gevorderde leerlingen en studenten breiden hun lessen uit met moderne en hedendaagse danstechnieken en stijlen, repertoire, pas-de-deux en coaching.