Dagblad070 | Kinderzwerfboekdag op De Nijkamphoeve

Kinderzwerfboekdag op De Nijkamphoeve

mainImage

De Nationale Kinderzwerfboekdag op woensdag 2 oktober markeert de start van de jaarlijkse kinderboekenweek. BuurtBoerderij De Nijkamphoeve is een van de zogenoemde KinderzwerfboekStations en doet ook dit jaar mee aan de Kinderzwerfboekdag.

Er is een programma voor uiteenlopende leeftijden. Zo is er van 13.30 tot 16.00 uur een kinderboekenruilmarkt. Kinderen die zijn uitgekeken op hun boeken kunnen deze met andere kinderen komen ruilen. Er zijn gratis tafels beschikbaar om boeken uit te stallen. Met een mailtje naar info@nijkamphoeve.nl kan een tafel worden gereserveerd.

De Kinderboekenweek heeft als thema ‘Op reis’. Kinderboekenschrijfster Femke Beeloo-Planken leest om 14.00 uur voor en neemt de luisteraars in een reis die de boerderijkat Otje langs alle dieren op De Nijkamphoeve maakt.

Aansluitend op het voorlezen kunnen kinderen vanaf 4 jaar tot 15.30 uur knutselen. Met hulp van het activiteitenteam maken zij een voertuig dat boeren gebruiken. Om aan het knutselen deel te nemen is aanmelding via info@nijkamphoeve.nl noodzakelijk. Deelname aan het knutselen kost € 2,00. Dit bedrag moet vooraf worden overgemaakt op rekening NL22 RABO 0168 7746 15 t.n.v. Stichting Vrienden van De Nijkamphoeve o.v.v. ‘knutselen Kinderzwerfboekdag’ en de naam van het kind.

Verder is het mogelijk om na het voorlezen onder leiding van een van de beheerders een wandeling langs al onze dieren te maken.

Vanzelfsprekend is ook het theehuis open.

Wat: Kinderzwerfboekdag

Wanneer: woensdag 2 oktober, 13.30-16.00 uur

Waar: BuurtBoerderij De Nijkamphoeve, Escamplaan 1750, 2547 HG  Den Haag