Dagblad070 | Kunstgeschiedenis bij Weekend Wetenschap

Kunstgeschiedenis bij Weekend Wetenschap

mainImage

Op zaterdag 5 oktober van 12.00 - 17.00 uur is het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag speciaal geopend voor bezoekers van het Weekend van de Wetenschap. Bezoekers krijgen een gratis rondleiding en een unieke blik achter de schermen van het instituut. Deze rondleiding start om 13.30 uur en 15.00 uur en duurt circa 1 uur.Het RKD doet voor het eerst mee aan het Weekend van de Wetenschap. Dit weekend is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie. 

Bezoekers gaan samen met een van de conservatoren van het RKD mee en ontdekken de verhalen achter de kunstwerken. Ook kunnen bezoekers het normaliter ontoegankelijke depot bezoeken. Zij zullen oog in oog staan met enkele topstukken, zoals brieven van Mondriaan en röntgenopnamen van werken van Rembrandt. Daarnaast leren bezoekers alles over nieuwe technieken die onder meer door digitale ontwikkelingen steeds vaker gebruikt worden in het onderzoek naar de kunstgeschiedenis. 

Aanmelden
Om deel te nemen aan de gratis rondleiding dienen bezoekers zich vooraf aan te melden. Zij doen dit via een mail naar events@rkd.nl met daarbij vermeld welk tijdstip, 13.30 of 15.00 uur, en met hoeveel personen zij komen.

Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
www.rkd.nl 

RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis
Het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis is het mondiale kennis- en documentatiecentrum op het gebied van de beeldende kunsten van de Nederlanden. Als huis voor de kunstgeschiedenis archiveert, ontsluit en contextualiseert het RKD unieke collecties documentatie- en fotomateriaal en de grootste kunsthistorische bibliotheek over de Westerse kunst van de late middeleeuwen tot heden. Dit doet het RKD via zijn online database RKD Explore, via on- en offline publicaties en via de studie- en leeszaal in Den Haag.