Dagblad070 | La La Land in Concert in World Forum

La La Land in Concert in World Forum

mainImage
Foto: Universal

Na het succes van Love Actually In Concert, waarmee het Noordpool Orkest momenteel door Nederland reist, maakt de organisatie van Cinema in Concert vandaag de volgende reeks filmvertoningen met live soundtracks bekend. In mei 2020 zal de romantische musical La La Land driemaal worden vertoond op HD-scherm, begeleid door het 71 musici tellend symfonisch Noordpool Orkest. Een van de concerten heeft plaats in het World Forum.

Tijdens La La Land brengt het Noorpool Orkest de muziek van de film tot leven. La La Land verraste in 2017 uit het niets de filmwereld en liet op verbluffende en aanstekelijke wijze zien dat het genre musical verre van oubollig en stoffig is. De musical met in de hoofdrollen Emma Stone en Ryan Gosling pakte met zijn bitterzoete romantiek en onweerstaanbare muziek zowel filmcritici als bioscoopbezoekers volledig in.

“You can't just hear jazz, you have to see it”, zegt Ryan Gosling in La La Land. Juist dat maakt de live-uitvoering van de La La Land soundtrack door het Noordpool Orkest zo’n beleving. De op een groot scherm vertoonde beelden en de door een symfonisch orkest uitgevoerde muziek versterken elkaar op kolkende wijze. Hierdoor dompelt La La Land in Concert bezoekers volledig onder in de wereld van de jazz.

De met Oscars, Golden Globes en BAFTA’s overladen soundtrack van componist Justin Hurwitz met zijn vele prachtige pianopartijen heeft daar zonder meer aan bijgedragen. De dromerige celesta in Chinatown laat je zweven, de weelderige, walsende snaren in Planetarium zijn pure filmromantiek. Hurwitz weet exact hoe hij het nostalgische gevoel van Hollywood-musicals van weleer tot leven wekt. De knetterende chemie tussen Stone en Gosling doet de rest. Het resultaat is een hartverwarmend filmfeest, dat in mei 2020 door het Noordpool Orkest naar een nog hoger plan wordt getild.

Data en locaties:

1 mei 2020      |           La La Land – World Forum, Den Haag

3 mei 2020      |           La La Land – De Doelen, Rotterdam

5 mei 2020      |           La La Land – Concertgebouw, Amsterdam

Ticketprijzen vanaf €49,-

Tickets & Info: www.cinemainconcert.nl

Over Noordpool Orkest

Het jonge en ongetemde Noordpool Orkest deinst voor geen genre terug. Onder artistieke leiding van Reinout Douma spelen de Noord-Nederlandse musici net zo vloeiend jazz, pop en filmmuziek, als hiphop, chanson, drum’n bass of nog uit te vinden genres. Onder meer Douwe Bob, Waylon, Ellen ten Damme en Bert Visscher werkten al met het Noordpool Orkest samen en Ed Kowalczyk van de band +LIVE+ schakelde hen in om met hem op het hoofdpodium van Pinkpop te spelen. Het 10-jarig jubileum is in 2019 onder meer gevierd met de openingsshow op North Sea Jazz met José James en de Love Actually in Concert-reeks.

Over La La Land

La La Land vertelt het verhaal van serveerster Mia (Emma Stone) en jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) die elkaar stimuleren om hun dromen waar te maken. Enkele jaren na het stuklopen van hun relatie, zien ze elkaar weer en komt hun droomwereld voor hun ogen tot leven. De film kreeg in 2017 een record van veertien Oscar-nominaties, waarvan er zes zijn verzilverd. Tevens won La La Land zeven Golden Globe Awards en vijf BAFTA Awards. Ryan Gosling maakte indruk door zelf alle indrukwekkende jazzy pianopartijen in de film voor zijn rekening te nemen.

Over Cinema in Concert

Via magische film- en concertbelevingen vol muzikale eigenzinnigheid, laat Cinema in Concert publiek ontsnappen aan het alledaagse. Jong en oud komen samen voor onvergetelijke ervaringen. La La Land in Concert is de tweede concertreeks die Cinema in Concert in Nederland organiseert.