Dagblad070 | Marjorie Barnes & Trio in Muzee

Marjorie Barnes & Trio in Muzee

mainImage

Op vrijdag 11 oktober speelt internationale jazz-zangeres Marjorie Barnes & Trio een avondvullend programma tijdens Friday Night Jazz. Met swingende standards uit het onuitputtelijke American Songbook repertoire belooft het weer een heerlijke en intieme jazzavond in Muzee Scheveningen te worden.

Barnes heeft diepe roots in de Amerikaanse bluesmuziek; haar pakkende en swingende manier van het vertolken van het American Songbook bracht haar bekendheid in heel Europa. Internationaal werkte zij o.a. met Frank Sinatra en Sammy Davis Jr. en Lena Horne samen.

Barnes werd geboren en groeide op in New York, toen en nu nog steeds het Mekka van de jazzmuziek. Als actrice, zangeres en entertainer kreeg zij bekendheid in diverse Broadway shows zoals een sterrol in de musical Bubbling Brown Sugar.

Na vele omzwervingen bleef zij in Nederland waar zij de afgelopen 30 jaar zeer actief is geweest. Bijna te veel om op te noemen; jazzfestivals, een eigen televisieshow, “Dit is Marjorie”, concerten in binnen- en buitenland met de meest uiteenlopende formaties, van symfonieorkest tot bigbands en het klassieke jazzpiano trio met bas en drums. Talloze CD’s nam zij op; Marjorie Barnes Meets Sarah Vaughan werd zeer goed ontvangen.

Marjorie kreeg de laatste jaren ook in Oost-Europa veel bekendheid, zoals op het White Nights Jazzfestival in St Petersburg in 2018. Aan het Jazzconservatorium in Groningen is zij als Jazzvocal docent verbonden.

Marjorie Barnes wordt op het geliefde Muzee-jazzpodium begeleid door het trio van de Haagse pianist Bob Wijnen, docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met een rising star aan de contrabas Matheus Nicolaiewsky. “Swingin” huisdrummer Hans Braber maakt uiteraard deel uit van dit goed op elkaar ingespeelde trio, wat wordt aangevult door een Mystery Guest.

Alle jazzconcerten in Muzee Scheveningen worden live gestreamt en zijn op www.jazzattheclub.nl te beluisteren.

Voorprogramma

Met voorprogramma van Jonathan Veldhuijzen, jonge saxofonist van Art & Jazz.

Art & Jazz is een expositie in De Scheveningse Salon in Muzee Scheveningen. Op 11 oktober is er een avondopenstelling.

Kaarten kunnen besteld worden via de Muzee Scheveningen website. De entreeprijs voor dit concert is € 15,00. Houders van een Ooievaarspas ontvangen 50% korting.

Aanvang van het concert is 20.30 uur. Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website www.muzeescheveningen.nl of bij de receptie van het museum. Adres Muzee Scheveningen: Neptunusstraat 92 te Scheveningen. Via de website van Muzee kan men zich inschrijven op een nieuwsbrief.