Multiculturele stad op zoek naar verbinding

6 October 2019, 11:18 uur
Uitgaan
mainImage

JCI ’s-Gravenhage organiseert - in verband met haar 60-jarig jubileum - op 19 oktober de Global Peace MeetUp in het Migratie Museum. Een interactief event met hoogwaardige sprekers en ruimte voor debat dat in het teken staat van diversiteit en verbinding. Inwoners van Den Haag en omgeving worden uitgedaagd om aan te sluiten bij dit interactieve evenement en zo samen met de organisatie en experts te kijken naar hoe je bij kunt dragen aan meer verbinding tussen mensen en culturen in de meest multiculturele stad van Nederland.

Diversiteit en verbinding

“Den Haag is de meest multiculturele stad van Nederland met een mix van culturen in alle lagen van de bevolking. Hoewel dat best uniek is, merk je daar als inwoner van Den Haag vaak weinig van. De verschillende culturen en bevolkingsroepen leven namelijk vooral naast elkaar in plaats van met elkaar. Wij geloven dat meer verbinding kan bijdragen aan een betere integratie, een breder perspectief en meer begrip voor elkaar, kortom een positieve bijdrage aan de samenleving. De vraag is dan ook hoe kunnen we meer met elkaar in contact komen én hoe we van elkaar kunnen leren.” Aldus Lotte Nijkamp, een van de initiatiefnemers.

Tijdens de Global Peace MeetUp Op 19 oktober gaan de organisatie, sprekers en het publiek gezamenlijk op zoek naar het antwoord. Deelnemers worden geïnspireerd door hoogwaardige sprekers, krijgen een spiegel voorgehouden tijdens een interactieve spelsessie en gaan in gesprek met een expertpanel over thema’s als samenleven, werken en educatie. Onder andere Cemil Yilmaz fractievertegenwoordiger voor NIDA, Simon Jacobus uitgever van *PINDA glossy met een Indisch tintje en Jolanda van Schaik director Inclusion & Diversity bij KPMG geven tijdens deze meetup hun visie op het thema en gaan hierover in gesprek gaan met het publiek.

Voor de Global Peace MeetUp heeft JCI ’s-Gravenhage haar krachten gebundeld met Global Peace,  Amnesty International en het Migratie Museum. Op deze manier is er een sterk en dynamisch programma neergezet op een passende locatie.

"Het gesprek aangaan over diversiteit en verbinding sluit goed aan bij het werk van Amnesty International. Tijdens onze mensenrechtendialogen staat bijvoorbeeld het luisteren naar de ander en het bewust worden van je eigen vooroordelen centraal. We zijn dan ook blij dat deze samenwerking tussen JCI en Amnesty is ontstaan en dat we samen een sterk inhoudelijk programma hebben weten neer te zetten. Zo zal ik aan het begin van de dag zelf iets vertellen over Amnesty International en kunnen de deelnemers in de pauze en tijdens de borrel een potje Jenga spelen en ervaren hoe makkelijk het mensenrechtenbouwwerk kan instorten wanneer belangrijke bouwstenen zoals ‘vrije meningsuiting’, ‘eerlijke verkiezingen’ en ‘gelijkwaardigheid’ worden weggehaald", aldus Eline Hietbrink van Amnesty International

Join us & get inspired
Heb jij ook een mening over dit onderwerp? Kom dan ook naar de Global Peace MeetUp op 19 oktober in het Migratie Museum. Het programma start om 13:00 uur en wordt rond 17:00 met een borrel afgesloten. Kosten voor deelname zijn 12,50. Tickets & meer info: www.jci070.nl/globalpeacemeetup 

Wereldvrede in Den Haag

De Global Peace Meetup in Den Haag is onderdeel van Global Peace, een wereldwijd initiatief waarbij er negentig evenementen in negentig verschillende steden over de hele wereld worden georganiseerd. Naast Den Haag worden er in onder andere Bonn, Straatsburg, Rome, Manilla, New York en Durban Global Peace evenementen georganiseerd.

Over JCI ‘s-Gravenhage

JCI ’s-Gravenhage is een enthousiaste groep ondernemende mensen (tot en met 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. "We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Den Haag. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International (JCI) en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland."