Dagblad070 | Muzee Scheveningen zoekt nog Scheveningse Hondjes

Muzee Scheveningen zoekt nog Scheveningse Hondjes

mainImage

De afgelopen weken zijn er bij Muzee al veel reacties binnen gekomen op de oproep aan Scheveningers om hun Hondjes in te leveren, vertelt curator Justa van den Bulk. De term 'Hoerenhondjes' die in de media breed werd uitgemeten, zorgde voor wisselend enthousiasme. De Scheveningers zouden met dit historische verhaal niet geassocieerd willen worden. Tijdens de inlevermomenten wil Muzee dan ook graag de persoonlijke verhalen van de Scheveningers achter de Hondjes horen om de Hondjes een echt Schevenings verhaal te geven.

Op zaterdag 29 februari kunnen belangstellenden tussen 11.00 en 15.00 uur hun eigen Scheveningse Hondjes naar Muzee brengen om ze als bruikleen in te leveren voor de tentoonstelling Scheveningen (op z'n) hondjes.

In een tentoonstelling over deze beeldjes, ook wel ‘Engelse Hondjes’ genoemd, zal het museum de verhalen achter deze herkenbare beeldjes proberen te achterhalen. De Hondjes zijn onderdeel van een traditie in Scheveningen en Muzee hoopt zo veel mogelijk hondjes tentoon te stellen vanaf mei.