Dagblad070 | Omniversum start Grote Buddybeer Actie

Omniversum start Grote Buddybeer Actie

mainImage

Vanaf 8 oktober vertoont Omniversum de grootbeeldfilm Wild Canada over de beren en andere bewoners van het Canadese natuurpark Great Bear Rainforest. Het is tegelijk de startdatum van de Grote Buddybeer Actie van Omniversum en Buddy Netwerk. Koop in de winkel van Omniversum een buddybeertje en het Haagse filmtheater doneert vrijkaartjes voor een buddy en zijn maatje.

Na de succesvolle Grote Kerst Knuffelactie van 2018 lanceert het Haagse filmtheater Omniversum dit jaar opnieuw een liefdadigheidsactie, dit keer in samenwerking met Buddy Netwerk. Deze professionele vrijwilligersorganisatie steunt – met de inzet van buddy’s – volwassenen en kinderen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte, eenzame ouderen en mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers. Omniversum koos Buddy Netwerk, een van de grootste Haagse organisaties, omdat eenzaamheid een actueel thema is – van 1 t/m 8 oktober is de Week tegen Eenzaamheid – waar het filmtheater met de Grote Buddybeer Actie de komende donkere maanden aandacht voor wil vragen. Juist in de winter is het belangrijk deze mensen bij de samenleving te betrekken en behouden.

Hoe werkt de Grote Buddybeer Actie? In de winkel van Omniversum is een speciaal zwart beertje te koop voor 4,95 euro. Voor elk verkocht beertje doneert het filmtheater vrijkaarten voor een film naar keuze in Omniversum aan een buddy (vrijwilliger) en zijn of haar maatje, een cliënt van Buddy Netwerk. De actie start 8 oktober, gelijk met de release van Wild Canada, en loopt door tot de kerst.

Omniversum, President Kennedylaan 5, Den Haag