Dagblad070 | Open dagen bij de Dierenbescherming

Open dagen bij de Dierenbescherming

mainImage

Bij verschillende locaties van de Dierenbescherming, zoals Dierenopvangcentra, het Knaagdierencentrum, Dierenambulances en de Wildopvang vindt in het weekend van 28 en 29 september een open dag plaats. Op de open dag zijn dierenvrienden van harte welkom om kennis te maken met de dieren die er verblijven of informatie te krijgen over het doen van vrijwilligerswerk. Je kunt deel nemen aan leuke activiteiten zoals het bezoeken van leuke kraampjes, een loterij en de kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht of knutselen.

Wat doet een dierenopvang?

De dieren die bij onze opvangcentra binnenkomen zijn dieren die hun thuis kwijt zijn geraakt omdat ze verdwalen, worden gedumpt of omdat er door omstandigheden niet meer voor ze gezorgd kan worden. Al deze dieren vangen wij liefdevol op in het opvangcentrum. Daar krijgen ze tijdelijk onderdak, medische verzorging en begeleiding als dat nodig is. Wat we voor deze dieren willen, is boven alles een nieuw thuis.

De wilde dieren, zoals egels, vogels en hazen worden door onze dierenambulance of bezorgde dierenvrienden binnen gebracht. De dieren zijn vaak gewond of nog piepjong en hebben specialistische hulp nodig om te overleven. Wij bieden professionele verzorging in de hoop de herstelde dieren weer in de natuur terug te zetten.

De landelijke Dierenbescherming

De Dierenbescherming vangt jaarlijks 20.000 asieldieren op en haar dierenambulances rijden ruim 65.000 keer uit om dieren in nood een helpende hand te bieden. Daarnaast gaan districtsinspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en vrijwillige Medewerkers Buitendienst jaarlijks op duizenden meldingen af van verwaarlozing of mishandeling van dieren. Verder geeft de Dierenbescherming voorlichting en zet zich met preventiewerk in om toekomstig dierenleed te voorkomen. 

Kijk voor de open dag in jouw omgeving op onze site over de deelnemende locaties. De dag, tijd en invulling kan per locatie verschillen. Let op: niet bij elke locatie mag je je huisdier meenemen!

28 en 29 september: Zet de datum in je agenda en kom langs met het hele gezin!