Pop-up tentoonstelling Duitse kunst

17 June 2019, 16:40 uur
Uitgaan
mainImage

Van donderdag 4 t/m zondag 7 juli organiseert New German Art de pop-up tentoonstelling 'Bachmann in Fabe' over de Berlijnse kunstenares Ute Wöllmann.

Kleurrijk, expressief, radicaal. Het werk In van Ute Wöllmann kan worden gezien als een ode aan kleur. Startpunt bij haar olieverfwerken is vaak de natuur, maar dan juist de zaken waar anderen overheen kijken: struikgewas, gebladerte, grasland. De structuur van deze verschijnselen verwerkt ze in een eigen schilderkunstig ritme.

Schilderij als versregel

Dichtregels van Ingeborg Bachmann zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie voor de in Berlijn wonende en werkende kunstenares. Vandaar de titel 'Bachmann in Farbe'. Op de tentoonstelling, een samenwerking met de Oostenrijkse ambassade en de Deutsche Bibliothek Den Haag, is Wöllmanns meest recente werk te zien.

Kunstenaar en docent

Ute Wöllmann studeerde in de jaren tachtig schilderkunst aan de Universität der Kunste (klas van Baselitz). In het Berlijn van eind jaren '80 en '90 nam ze deel aan verschillende kunstenaarsinitiatieven. Tegelijkertijd ontwikkelde ze zich als docent en startte een eigen opleiding in Berlijn (Akademie für Malerei), pal tegenover haar oude opleiding aan de Hardenbergerstraße.

Tentoonstelling bezoeken

De (pop up-)tentoonstelling 'Bachmann in Farbe' is geopend van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli van 12 tot 18 uur. Locatie: Korte Vijverberg 2 in Den Haag (op een steenworp afstand van het Mauritshuis). 

Feestelijke opening
De vernissage is op donderdag 4 juli om 19.30. In een (Duits gesproken) artist talk zal de kunstenares vertellen over hoe de Oostenrijkse dichteres haar inspireert. Voordrachtskunstenaar Hans Radloff draagt enkele gedichten voor. Om zeker te zijn van een zitplaats graag aanmelden via [email protected].
 
New German Art is een online galerie voor hedendaagse Duitse kunst. De organisatie vertegenwoordigt rond de twintig contemporaine beeldhouwers en schilders die werken in de abstracte traditie. De meeste kunstenaars hebben hun sporen in de Duitse kunstwereld (ruimschoots) verdiend. Ze exposeren solo in galeries, staan op (internationale) kunstbeurzen en zijn opgenomen in privéverzamelingen.