Dagblad070 | 'Ranges of Erard' in Oude Kerk

'Ranges of Erard' in Oude Kerk

mainImage

K8 EVENTS presenteert zaterdag 19 oktober een wel heel bijzonder concert van ”Ksenia Kouzmenko” in de Oude Kerk Scheveningen. Ksenia Kouzmenko bespeelt de Grand Erard vleugel met werken uit de Romantiek (Chopin, Schumann en Heller), Tsjechische laat-romantische muziek (Suk, Kvapil) en het vriendschapsverhaal van Debussy en de Falla. Tijdens dit concert presenteert zij haar nieuwe CD "Ranges of Érard".  

Ksenia Kouzmenko debuteerde op 12-jarige leeftijd als soliste met orkest. Ze studeerde af met onderscheiding aan de Nationale Muziekakademie van Belarus bij Grigori Sjersjevski en Igor Olovnikov. Daarna kwam ze met een internationale beurs naar Nederland om haar studie te vervolgen bij Naum Grubert. Ook volgde ze Bach-interpretatiecursussen bij Walter Blankenheim en werkte met de componist György Kurtág. Ksenia soleerde met het Nationaal Symfonieorkest van Belarus, het Zeeuws Orkest, het Brabants Orkest, het Collegium Instrumentale Brugense, en het Orchestra della Svizzera Italiana. Ze treedt op in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Spanje, Italië, Rusland, Slovenië, Griekenland. Vanaf 1999 geeft ze les aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Ksenia speelt kamermuziek in alle mogelijke bezettingen. In bijna 30 jaar heeft ze een enorm rijk repertoire opgebouwd, van Bach tot Kurtág. Ze zoekt continu naar nieuwe onbekende composities en maakt graag ongewone, inspirerende programma's. 

De CD "Ranges of Érard" is na afloop van het concert verkrijgbaar tegen speciaal tarief.

Na afloop kunt u onder het genot van een hapje en drankje nog wat napraten.

Aanvang concert 15.00 uur. Collecte voor de onkosten.