Dagblad070 | Residentie Orkest in Juliana Plaza

Residentie Orkest in Juliana Plaza

mainImage

Residentie Orkest Den Haag, de wijk Transvaal en Juliana Plaza geven een sfeervol (kerst)buurtconcert op woensdag 18 december om 19.00 uur in Juliana Plaza. 

Bij het kerstconcert in Juliana Plaza gaat het om een gratis evenement voor buurtbewoners met diverse culturele achtergronden. Omdat zij normaal gesproken niet snel naar het Zuiderstrandtheater kunnen komen, krijgen ze nu de kans in hun eigen wijk, Transvaal, het Residentie Orkest van dichtbij live te horen spelen. Het is een gezamenlijk initiatief van Juliana Plaza, Residentie Orkest en de wijk Transvaal. Zij zijn vorig jaar een samenwerking aangegaan om jaarlijks een concert te organiseren. Doel hiervan is dat buurtbewoners – jong en oud, ondernemers, wijkpartners, professionals en zelforganisaties – samenkomen en verbinding maken via muziek. Het Residentie Orkest laat er ook mee zien dat het een orkest is voor de hele stad, voor alle bewoners.

Het concert op 18 december staat in het teken van vrijheid. Daarmee loopt het alvast vooruit op het komende jaar waarin Den Haag herdenkt dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd. Sindsdien leven we in vrijheid, al is die vrijheid kwetsbaar. Naast optredens van het strijkkwintet van het Residentie Orkest en de Iraanse daf-speler Farid Sheek, die als geen ander de schoonheid van Westerse en Oosterse muziek combineert, vertellen scholieren en buurtbewoners die de Tweede Wereldoorlog in Transvaal nog hebben meegemaakt wat vrijheid voor hen betekent. De avond wordt afgesloten met kerstliedjes die iedereen kan meezingen.