Dagblad070 | Surfnacht in Filmhuis Den Haag

Surfnacht in Filmhuis Den Haag

mainImage

In samenwerking met Nouvague presenteert Filmhuis Den Haag op donderdag 28 november dé Surf Film Nacht met deze editie een double feature: Secrets of desert point & Zone frequency. Vanaf 21.00 uur.

Secrets of desert point

Stel je eens voor dat je een van de beste pointbreaks ter wereld ontdekt. Stel je nu eens voor dat je deze golf 10 jaar lang geheim houdt en dat je alles riskeert om er jaar na jaar op te surfen. Dat is het verhaal van Bill Heick.
In het begin van de jaren tachtig zeilden Bill en zijn crew voor de kust van Lombok en ontdekten per ongeluk de eindeloze vaten van Desert Point. Maar het paradijs, zo ontdekten ze al snel, had zijn prijs. Het leven op een afgelegen strand was een constante strijd: perfecte golven aan de ene kant, levensbedreigende ziekten, gewapende overvallen en het scherpe rif aan de andere kant.

Regisseur Ira Opper herleeft het begin van de meest spannende undercover ontdekking uit de surf-geschiedenis: "Dit project was de droomproductie van iedere surffilmer. Het is een van de laatste grote dirtbag-avonturen van de 20e eeuw....met onnoemelijke verhalen, nooit geziene exotische filmbeelden en een perfecte golf."

Supporting movie: Zone frequency
Euro-Premiere van de nieuwe film van Jack Coleman. Met onder andere Bryce Young, Ryan Burch, Derrick Disney, Ari Browne, Ozzie Wright, Asher Pacey, Robin Kegel, Andy Nieblas, Gavin Beschen, Eric Snortum en Rangi Ormond.