Dagblad070 | The Hague Highlights op Mauritshuis

The Hague Highlights op Mauritshuis

mainImage

Donderdag 28 november a.s. opent Saskia Bruines, wethouder Onderwijs, Economie & Internationaal van de gemeente Den Haag, de grootse projectieshow The Hague Highlights.

Innovatieve en interactieve projectie op het Mauritshuis

Na het succes van vorig jaar keert het muziek- en lichtkunstwerk terug met een nieuwe interactieve projectie op het Mauritshuis. Op de hoek van de Hofvijver, uitkijkend op het Mauritshuis en Binnenhof, zul je als passant uitgenodigd worden om het kunstwerk 'binnen te stappen'. Hierbinnen zul je zien dat jouw beweging, dans en mimiek, gedetecteerd wordt en effect heeft op het werk van de meesters. Deze worden geprojecteerd op Het Mauritshuis. De eeuwenoude verfstreken laten als het ware weer even los en worden vloeibaar. Jij kunt hierdoor het werk voor heel even beïnvloeden en 'het magistrale' van deze meesterwerken uit de doeken naar voren halen. Voor deze editie van The Hague Highlights is wederom samengewerkt met Studio Mr. Beam. Mo Assem, creative director van Studio Mr. Beam: "Het is een ontzettende eer om op deze bijzondere locatie met deze meesterwerken aan de slag te gaan. Ik hoop dat het mensen uitnodigt om onderdeel te worden van het canvas en te spelen met licht.” 

Hoekstenen en mijlpalen Nederlandse democratie in beeld en geluid op de Ridderzaal

Bij de Ridderzaal neemt de videoprojectie ‘Old Masters, New Heroes’ je opnieuw mee langs de hoekstenen en mijlpalen van onze democratie. Beide videoprojecties schijnen hun lichten elke donderdag tot en met zaterdag van 28 november tot en met 21 december en zijn vrij toegankelijk. Wethouder Saskia Bruines, Onderwijs, Economie & Internationaal: "Het Binnenhof ligt in het Haagse Museumkwartier; een plek vol historie. Het is bijzonder hoe de videoprojecties die geschiedenis weer tot leven brengen. Met The Hague Highlights heeft Den Haag een mooi evenement in handen waarmee bezoekers naar de binnenstad kunnen worden getrokken.”