Dagblad070 | Twaalf dagen lang Royal Christmas Fair

Twaalf dagen lang Royal Christmas Fair

mainImage

Nog precies drie maanden tot Kerstmis. Dat betekent dat de sfeervolle kerstmarkten ook weer in zicht zijn. Van donderdag 12 tot en met maandag 23 december 2019 wordt het romantische Lange Voorhout maar liefst 12 dagen lang omgetoverd tot de Royal Christmas Fair. Deze unieke en sfeervolle kerstmarkt vindt dit jaar voor de zesde maal plaats in het centrum van Den Haag. 

Midden in het historisch centrum

De Royal Christmas Fair strijkt ook dit jaar weer neer midden in het historisch centrum van Den Haag aan misschien wel de mooiste laan van Nederland. Te midden van het Binnenhof, Paleis Noordeinde, ambassades, musea en sfeervolle winkelgebieden als de Denneweg, de Plaats, het Hofkwartier en het Noordeinde. Meer dan 100kersthuisjes, een verlichte hemel in de vorm van 100.000 twinkelende LED-lichtjes in de bomen en de prachtige omgeving zorgen voor een ultieme, haast on-Nederlandse, kerstsfeer.

Beleef Den Haag

Door de unieke locatie is een bezoekje aan de Royal Christmas Fair uitstekend te combineren met een dagje of nachtje Den Haag. Een middag shoppen in de binnenstad, uitwaaien op het strand van Scheveningen of genieten in één van de vele restaurants of gezellige kroegen.

Highlights programmering

De programmering op en tijdens de Royal Christmas Fair is enorm veelzijdig. Naast de sfeervolle aankleding met vuurtjes en veel lichtjes zijn er kerstacteurs, (kinder)koren, de enige echte Kerstman, culturele activiteiten en voorstellingen.

Wat je dit jaar absoluut niet mag missen?

Spectaculaire opening kerstmarkt: donderdag 12 december, 17.00 uur
Feestelijke opening van de kerstmarkt met ontsteking van de Zweedse kerstboom tegenover het Escher museum door burgemeester Pauline Krikke en de ambassadeur van Zweden. Met het ontsteken van de kerstboom, ter ere van de viering van de Scandinavische feestdag Santa Lucia, wordt de kerstperiode ingeluid. De kerstmarkt wordt na het ontsteken van de kerstboom in licht gehuld.
Christmas Sing Along: donderdag 19 december
De kelen kunnen alvast gesmeerd worden, want tijdens deze Christmas Sing Along kunnen bezoekers hun favoriete liederen zingen in een haast magische sfeer.
Gospel Night op: zaterdag 21 december
Een professioneel koor, een organist en een dirigent zijn de elementen die garant staan voor een swingende en sfeervolle avond.
Praktische informatie
De Royal Christmas Fair is dagelijks geopend van 12.00 - 21.00 uur en gratis toegankelijk. Het evenement is goed bereikbaar per auto, fiets en OV en op loopafstand van het Centraal Station. De entrees van de kerstmarkt zijn bij de Kloosterkerk (hoek Parkstraat/Lange Voorhout), Hotel Des Indes (Denneweg) en aan het Tournooiveld.