Dagblad070 | Veel te doen bij VISSCH

Veel te doen bij VISSCH

mainImage

Dit weekend vindt foodfestival VISSCH voor de zesde maal plaats op de plek waar de verse vis dagelijks binnenkomt: de Scheveningse visafslag. Van vrijdagmiddag 17.00 uur tot zondagavond 19.00 uur verandert deze unieke locatie in een walhalla voor iedereen die van Noordzeevis, een drankje en gezelligheid houdt. Hoogtepunt voor alle culinaire liefhebbers is zondagmiddag 15.00 uur. Dan toont meesterkok Rudolph van Veen zijn kookkunsten in de showkeuken van het evenement.  

Muzikale programmering: Harbour Jazz

De organisatie van dit unieke evenement doet er ieder jaar alles aan om een zo divers mogelijke programmering neer te zetten. Nieuw dit jaar is Harbour Jazz, een evenement dat plaatsvindt tijdens VISSCH. Naast de Noordzeevis krijgt hiermee ook jong internationaal jazztalent een podium. Van vrijdag tot en met zondag zijn er diverse gratis optredens bij te wonen. Harbour Jazz start op vrijdagmiddag om 17.00 uur direct spectaculair met een optreden van de internationaal bekende jazz saxofonist Tom van der Zaal en singer-songwriter Toine Scholten.      

Culinaire programmering: workshops en kookdemonstraties

Naast de muzikale programmering is VISSCH vooral ook het festival waar het proeven, beleven en bereiden van Noordzeevis centraal staat. Het festival start vrijdagavond  met de finale van de receptenwedstrijd. Op zaterdag kunnen bezoekers onder andere deelnemen aan een VISSCH tasting, een workshop garnalen pellen en doen bezoekers de nodige inspiratie op tijdens één van de kookdemonstraties van chef-kok Robert Siedenburg. Voor iedereen die altijd al heeft willen weten hoe je een visje echt goed fileert, is er de workshop vis fileren.  

Op zondag richt de organisatie zich op gezinnen met diverse activiteiten voor kinderen. Een workshop lekkerbekjes maken of een foto met mascotte ‘Schollie‘ behoren die dag tot de mogelijkheden. 

Ideaal uitje ook met slecht weer 

Ondanks dat de weersvoorspellingen voor komend weekend niet al te gunstig zijn, laat de organisatie weten dat VISSCH juist ook een uitstekend uitje is voor als het buiten slecht weer is. Gezellige terrasjes, foodtrucks en haarden maken van de visafslag een knus tafereel. 

De volledige programmering van het evenement is terug te vinden op de website: www.vissch.nl. 

Openingstijden VISSCH
Vrijdag 4 oktober – 17.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 5 oktober – 12.00 tot 22.00 uur
Zondag 6 oktober – 12.00 tot 19.00 uur

#VISSCH | www.vissch.nl | instagram.com/visschnl