Dagblad070 | De Haagsche Croquetterij opent in Foodhallen
mainImage

De Haagsche Croquetterij opent in Foodhallen

16 december 2019, 12:14 uur
Winkelen

Een aantal weken na de opening is de Haagse indoor-food market alweer een lokale held rijker. Sinds het weekend brengt De Haagsche Croquetterij croquetten en bitterballen met passie en ambacht naar de Foodhallen en vult het de ruimte met oer-Hollandse glorie.

Een jong merk met oude wortels. Dat is De Haagsche Croquetterij. Het uit 1888 stammende kookboek ‘Recepten van De Haagsche Kookschool’ is dan ook dé grootste inspiratiebron voor Tom de Heij – eigenaar van het merk en de stand. “In die tijd kwamen voedingsmiddelen van omliggende boerderijen. Die op hun beurt weer werden vastgelegd door Haagse schilders. Deze ambacht en nostalgie zijn terug te vinden in onze croquetten en bittergarnituren” aldus de Haagse krokettenkoning.

Hints naar de lokale kook-en kunstgeschiedenis vliegen je dan ook om de oren. Schilderspaletten vervangen de plank en worden gedecoreerd met bittergarnituur, vleeswaren en zuurwaren. En Haagse Meesters sieren de toko. Het is borrelen met een kunstzinnige knipoog. Lunch, diner of gewoon even tussen de bedrijven door; foodies kunnen de gehele dag bij de Croquetterij terecht. En dan niet enkel voor de signatuur bitterbal. Ook een goede kom krachtbouillon of seizoenstamppot staan op ’t menu. Eten bij De Haagsche Croquetterij staat garant voor oud Hollandse gezelligheid – daar waar culinair en kunst samenkomen. En elke snack zijn eigen verhaal heeft.

Een enkeltje naar de 19e eeuw? Breng dan een bezoekje aan Foodhallen Den Haag, in winkelhof de Haagsche Bluf 40.