Dagblad070 | Eerste negen standhouders Foodhallen bekend

Eerste negen standhouders Foodhallen bekend

mainImage

Na Amsterdam en Rotterdam opent dit najaar de derde locatie van de indoor foodmarket de Foodhallen in winkelhof Haagse Bluf in Den Haag. De hofstad wacht hier een overheerlijke selectie van 12 stands; 11 vaste concepten en de gebruikelijke pop-up stand. En de eerste negen namen zijn vanaf vandaag bekend. Van Vietnamees streetfood tot verse, huisgemaakte pasta – dit zijn de eerste Haagse helden van Foodhallen Den Haag.

De eerste stand wordt gevuld door CeeCee’s Chicken & Chips. Niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees want ook bij CeeCee’s komt het in velen gedaantes – van chicken salad tot chicken wings - geserveerd met huisgemaakte chips en dips. Een ander nieuw gezicht is Bar Pêche, voorgebracht uit de 40 jaar oude Haagse held Bistro-Mer. En zoals verwacht zit je hier qua vis wel gebakken. Met klassieke gerechten als moules frites en moderne tegenhangers als een Peruaanse ceviche. Een ander nieuw gezicht richt zich op dim sum – de Chinese traditie van het samenkomen en delen van kleine gestoomde, gefrituurde of gebakken gerechtjes. En dat is dan ook precies wat je bij Dim Dim Sum doet.

Van China reizen we verder naar Vietnam. Vietstreet – al 4 jaar een bekend gezicht in Den Haag – serveert streetfood 3.0 met bekende en minder bekende Vietnamese hapjes. Ook Holy Falafel snapt streetfood als geen ander. Hier stopt de Israëlische chef Ordan van der Werf hart en ziel in zijn authentieke falafel. Hij maakt deze naar 30-jarig familierecept en serveert ze in verse pita’s met huisgemaakte sauzen. BBQ-koning Jord Althuizen vindt ook zijn weg naar de hofstad. Smokey Goodness Burgers & Bites bracht al jaren BBQ-specialiteiten naar festivals door het hele land. Nu krijgen de flame-grilled burgers, broodjes en borrelhappen hun welverdiende vaste plek.

En ook de eigenaren van het befaamde Renato’s claimen hun spot in Den Haag – hun oude woonplaats. Ze openen hier niet één, maar twee Italiaanse stands. In Renato’s Pizzeria serveren ze Romeinse plaatpizza en belegde foccacia’s. Terwijl Renato’s Osteria stomende bordjes met verse pasta’s – zoals de Pasta al Parmigiano uit een wiel Parmezaan – serveert. Alsof je aan de keukentafel van een Italiaanse nonna zit. De maaltijd is natuurlijk niet compleet zonder wat zoets. Bij de dessertbar van The Sweet Spot serveren patisseriechefs Erik Mulder en Tjade Klaver hun ambachtelijke, huisgemaakte lekkernijen. Van koekjes en taart tot een verse croissant in de ochtend of een kaasplankje in avond. That hits the (sweet) spot.

Deze Haagse helden staan al in de startblokken. Hou de Facebook-pagina van Foodhallen Den Haag in de gaten voor meer overheerlijk nieuws uit de hofstad.

Over Foodhallen

In 2014 opende met de Foodhallen de eerste ‘indoor food market’ in Amsterdam. In de authentieke industriële sfeer van De Hallen Amsterdam eten bezoekers van de Foodhallen verschillende gerechtjes met een goed drankje. Van verse sushirol tot culinaire bitterbal. Met 21 foodstands creëerde de Foodhallen een uniek, origineel en altijd kwalitatief aanbod. Vanaf 2015 voegde de Foodhallen pop-up stand wisselende culinaire concepten toe aan de selectie foodstands. In 2018 breidde de Foodhallen uit naar Rotterdam. 15 lokale standhouders betrokken het monumentale Pakhuismeesteren op de Kop van Zuid.