Dagblad070 | Even alleen voetgangers in Grote Marktstraat

Even alleen voetgangers in Grote Marktstraat

mainImage

In december zijn er voor Hagenaars extra lange koopavonden in de binnenstad. Ook zijn er 2 bijzondere ‘shopping weekends’. De ondernemersverenigingen en de gemeente zorgen ervoor dat de Grote Marktstraat van 14 tot en met 16 december en van 21 tot en met 23 december alleen voor voetgangers toegankelijk is.

De Grote Markstraat is een drukke straat waar veel laden en lossen is, mensen winkelen en fietsers rijden. Het laden en lossen blijft doorgaan, maar van 14 tot en met 16 december en 21 tot en met 23 december is de straat tussen 12.00 en 21.00 uur afgesloten voor fietsverkeer. Zo krijgen winkelende mensen meer ruimte.

Gratis en bewaakt fietsparkeren

Tijdens deze 2 ‘royal shopping weekends’ zet de gemeente de Grote Markstraat af met hekken. Verkeersregelaars vragen dan mensen om hun fietsen buiten deze straat te parkeren. Dat kan gratis en bewaakt bij 4 fietsenstallingen van Biesieklette. De stallingen zijn aan de Grote Markt, de Voldersgracht, de Kranestraat (ook betaald parkeren voor scooters) en onder het stadhuis. De locaties van de stallingen staan op de website van Biesieklette(externe link).

Wethouder Robert van Asten (Mobiliteit en Buitenruimte): 

‘We zijn blij dat het gelukt is om in aanloop naar de feestdagen een veilig en gastvrij winkelhart te creëren. Met deze actie komen we tegemoet aan de wens van winkeliers en winkelend publiek om in december al die extra mensen die de binnenstad bezoeken om hun inkopen te doen, de ruimte te geven.’