Dagblad070 | Foodhallen open in Den Haag

Foodhallen open in Den Haag

mainImage

Vandaag opent, na Amsterdam en Rotterdam, Foodhallen zijn derde locatie in Den Haag. Nederlands eerste en bekendste indoor food market trekt met 12 foodstands en twee bars in winkelhof Haagsche Bluf. Daar verzamelt Foodhallen het allerlekkerste van de hofstad. Van barbecueburgers tot authentieke falafel.

Lokale favorieten en een paar nieuwe gezichten trekken in de 12 stands van Foodhallen Den Haag; 11 vaste concepten en de gebruikelijke pop-up stand. Zo claimt het bekende Vietstreet zijn plekje met Vietnamese streetfood en richt Dim Dim Sum zich op de Chinese tak van ’t Aziatische streetfood. Waar Samurice dan weer à la minute verse sushi rolt voor de vliegensvlugge trek. Holy Falafel serveert authentieke Israëlische falafel in verse pita’s. En bij CeeCee’s Chicken & Chips wordt chicken wing tot chicken salad met huisgemaakte chips gecombineerd.

Het 40 jaar oude Bistro-Mer komt met een nieuw seafood concept; Bar Pêche. En BBQ-koning Jord Althuizen gooit in Den Haag zijn bekende burgers op de grill. Ook vinden zowel Renato’s Osteria als Renato’s Pizzeria hun weg naar de Haagsche Bluf. Daar geniet iedereen van authentiek Italiaanse pizza en pasta. En voor dessert? The Sweet Spot sluit elke dag passend af met ambachtelijke patisserie of een kaasplankje. Wie kan rekenen mist nu nog 2 stands; deze worden op een later moment aangekondigd.

Een vaasje Haagsche Bluf

Naast lokale happen schenken de bartenders ook lekkers uit eigen stad. Zo ontwikkelde Foodhallen samen met Kompaan een exclusief ‘Haagsche Bluf’ biertje voor de locatie in Den Haag. Het gerstenat is een frisse, makkelijk doordrinkbare en licht gehopte Pale Ale die tijdens de lagering ‘gedryhopt’ wordt met ’t fruitige Mosaic hop. Heel veel woorden; simpelweg een heerlijk Haags biertje. Naast dit speciaalbier keren ook de bekende dorstlessers van Foodhallen weer terug op het menu van de centrale en gin&tonic-bar. 

Designer stadskern

Het interieur voor de derde Foodhallen komt van de tekentafel van Studio Modijefsky. De designers van o.a. Kanarie Club en Bar Botanique maken van de indoor food market een stadskern. Het design is gebaseerd op beroemde pleinen in Europese hoofdsteden – plekken waar mensen zich organisch verzamelen en verspreiden. Zo is het interieur deels opgebouwd uit natuursteen en weerspiegeld de kleine bar op de eerste verdieping de architectuur van een fontein. In het hart van ‘t “plein” ligt de centrale bar. Daar omheen vindt Hagenees en Hagenaar in multifunctionele meubels altijd een plek. De eerste verdieping van Foodhallen Den Haag is ook af te huren voor meetings of events. En een groot terras van 18 x 6 meter, direct in de Haagsche Bluf, maakt van deze locatie een ‘weer of geen weer’ bestemming.

De mooie Foodhallen achter de duinen is vanaf vandaag geopend. En oh, oh, wat smaakt dat goed. Al dat lekkers vieren? Dat kan op 2 & 3 november. Het hele weekend swingen foodies richting hun snack op de live muziek. En wie aan de main bar een drankje bestelt, ontvangt op 2 & 3 november een goodiebag. Op = op.

Voor informatie over Foodhallen Den Haag, check Foodhallen.nl.

Foodhallen Den Haag | Haagsche Bluf 40

Zondag - donderdag

12:00 - 23:00

Vrijdag - Zaterdag

12:00 - 01:00