Dagblad070 | Gallery61 opent in Haagse Passage

Gallery61 opent in Haagse Passage

mainImage

In De Passage, een van de oudste panden van Den Haag, opent Gallery61 haar atelier van smaken. De kleurrijke brasserie beschildert haar borden met de lekkerste ingrediënten van lokale leveranciers. En altijd net een beetje buiten de lijntjes. Zowel de internationale gerechten als het moderne interieur krijgen bij Gallery61 een kunstzinnige knipoog. Eigenwijs en uniek, net als de stad zelf.

Historie is nu

Het is 1885 en het gaat goed met Den Haag. Rijkdom groeit en daarmee ook de vraag naar luxe. Het antwoord op deze vraag werd De Passage: een historische winkelgalerij met grootse glazen koepels, marmeren vloeren en imposante gegraveerde gevels. Een Art-Deco bouwwerk waar winkelend publiek uit verschillende hoeken samenkomt op de centrale rotonde. Enkele meters verder lag het Passage Theater. Vroeger een bioscoop, nu Gallery61’s atelier van smaken. Het UNESCO Werelderfgoed behoudt haar klassieke details maar krijgt een vleugje van nu – zowel in het interieur als het menu.

Dit is mijn stad

Als een ware artiest mengt Gallery61 haar palet aan smaken. Het bord, als een blank canvas, beschilderd met ingrediënten even kleurrijk als de hofstad zelf. Want waarom boodschappen doen ver weg, als je het beste bij de buren kan krijgen? Zo haalt Gallery61 haar verse vis bij Hollandvis in Scheveningen. Grazen de koeien van slager Piet van den Berg enkele kilometers verderop in natuurgebied De Groenzoom. En komen de prijswinnende kazen van Ed Boele, al 25 jaar de kaasspecialist van de stad. Deze lokale ingrediënten veranderen in de handen van de chefs in gerechten met een twist. Zo komen de Haagse eggs benedict op een wafel met kalkoenfilet. Worden de gamba’s gegrild met roze pomelo. En krijgt de bavette een saus van zwarte knoflook. Maar ook de borrel verheft Gallery61 tot een kunst. Olijven marineren hier in Hermit Dutch Coastal Gin en de chefs laten hun creativiteit de vrije loop in hun artistieke XL-borrelplateau. Oh, oh, Den Haag, wat smaak je goed.