Haags 4-sterren debuut VN Detective & Thrillergids

3 June 2020, 14:06 uur
Winkelen
mainImage

Dat het thrillerdebuut Familiegeluk van de Haagse Barbara Sevenstern positief is ontvangen, was direct na uitkomen al duidelijk. Een nummer 1 positie bij boekhandel Paagman en zeven weken later de 4de plaats in de lijst van ‘Beste Nederlandse Vrouwenthriller van het jaar 2019’ bij Vrouwenthrillers.nl. En daar is nu de 4-sterren beoordeling van de kritische VN Detective & Thrillergids bijgekomen.

De VN Detective & Thrillergids staat bekend om vileine, zure commentaren, maar is ook de gids die in staat is om pareltjes onder de aandacht te brengen. Bovenal nemen de recensenten geen blad voor de mond weg om hun mening over een boek te delen.

Bij de beste tien Nederlandse thrillers
Afgelopen donderdag kwam de gids voor de 41ste keer uit. Dit jaar zijn er 329 spannende boeken onder de loep genomen. Familiegeluk wordt beoordeeld met vier sterren en behoort daarmee tot de tien beste Nederlandse thrillers van de lijst.

Echt goed debuut

De gids omschreef het boek als een echt goed debuut. “De natuurlijke dialogen, geloofwaardige personages en ook de geslaagde plot zorgen ervoor dat het boek moeilijk weg te leggen is. Bovendien vertelt Sevenstern in korte hoofdstukjes het levensverhaal van moeder Eline, waarin de schrijfster op overtuigende wijze de
bekrompen en beklemmende tijdgeest van de vroege jaren zestig tot leven brengt. De sfeervolle beschrijvingen van Den Haag en Brabant zullen voor menig lezer herkenbaar zijn en voegen een extra dimensie toe aan dit boek.”

Over het boek

Samen met haar jeugdliefde Mark leidt Lisette een rustig bestaan in Den Haag. Hier komt echter een abrupt einde aan als haar moeder overlijdt. Ze blijkt al vijftig jaar een geheim met zich mee te dragen. Wat is er toen precies gebeurd? Met als enige houvast een oud adresboek van haar moeder gaat Lisette op zoek naar de waarheid. Daarmee zet ze bestaande familieverhoudingen op scherp en wordt al snel duidelijk dat niets is wat het lijkt.

Over Barbara Sevenstern

Naast auteur is Barbara Sevenstern (1969) publieksstrateeg bij het Haags Gemeentearchief, blogger en een van de vaste leden van het schrijverscollectie de Schrijfjuffers. Ze woont in Den Haag, is getrouwd en heeft drie kinderen.