Dagblad070 | Nieuwe demonstraties in winkel Artifac

Nieuwe demonstraties in winkel Artifac

mainImage

Ook komend najaar organiseert tekenvakhandel Artifac aan de Noordwal in Den Haag weer regelmatig demo’s en workshops met kunstenaarsmaterialen. Ervaren kunstenaars tonen de verschillende mogelijkheden die er zijn met bepaalde technieken. Jong en oud, beginner of ervaren: iedereen is van harte welkom voor een portie inspiratie, informatie en instructie.

Voor demo’s geldt: ze zijn gratis, doorlopend en vrijblijvend te bezoeken voor iedereen met interesse voor het demomateriaal en de bijbehorende techniek. Voor workshops geldt: deelname is tegen een kleine vergoeding en vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Zaterdag 21 september - 11.00 tot 16.00 uur: DEMO REMBRANDT OLIEVERF
Kunstenaar Stephan Peters keert terug naar Artifac, dit keer om Rembrandt olieverf van Royal Talens te demonstreren. Olieverf is een geliefd materiaal, maar is niet altijd eenvoudig in het gebruik. Wil je ook aan de slag met olieverf, kom dan op deze dag langs, kijk de kunst af bij Stephan en stel al je vragen.

Zaterdag 5 oktober - 11.00 tot 16.00 uur: DEMO DROGE NAALD ETSEN
De Haagse graficus Aäron Jansen komt naar Artifac om de etstechniek 'droge naald' te demonstreren. Hierbij wordt met een etsnaald rechtstreeks in een etsplaat getekend. Het is een laagdrempelige manier om etsafdrukken te maken, omdat je geen zuurbad nodig hebt. 

Vrijdag 8 november om 11.00 en 14.00 uur: WORKSHOP FABER-CASTELL WATER COLOUR MARKERS
Tijdens de workshop van Nicky Saliha werk je met de nieuwe Watercolour Markers van Faber-Castell die goed te combineren zijn met de Albrecht Dürer aquarelpotloden. Deelname is op basis van aanmelding vooraf en kost €10,- (na afloop ontvang je hiervoor een Faber-Castell tegoedbon). Om mee te doen e-mail je nu je contactgegevens en het aanvangstijdstip van je voorkeur naar info@artifac.nl, o.v.v. 'Workshop Faber-Castell'.

Zaterdag 16 november - 11.00 tot 16.00 uur: DEMO AMSTERDAM ACRYL MEDIUMS EN POURING PAINT

Acrylverf is een makkelijk te hanteren verf, geschikt voor vele doeleinden. Er zijn verschillende acrylmediums om het je makkelijker te maken. Welke dat allemaal zijn en wat je ermee kan, ervaar je tijdens deze demo. Ook de populaire 'pouring' techniek komt aan de orde.


Zaterdag 23 november - 11.00 tot 16.00: DEMO SCHMINCKE LINO-INKT
Illustrator en oud-Artifacmedewerker Saskia Heijmans laat  je de geheimen zien van het drukken met linoleum. De lino-inkten van Schmincke zijn hier heel geschikt voor.

Data onder voorbehoud. Het najaarsprogramma met demo's en workshops is nog niet volledig. Volg Artifac op Facebook (www.facebook.com/artifactekenvakhandel) om op de hoogte te blijven van alle actuele activiteiten in de winkel.

ARTIFAC
Artifac is dé tekenvakhandel van Den Haag. Al meer dan 85 jaar is hier een uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig assortiment producten te koop voor kunstschilders en hobbyisten, grafisch ontwerpers, architecten, street artists, studenten, beeldhouwers en alle andere liefhebbers. Artifac heeft het grootste papieraanbod van de regio en beschikt over een eigen lijstenmakerij. Het verkoopteam is uitstekend op de hoogte van de mogelijkheden van alle verschillende soorten kunstenaarsmaterialen en -technieken: of je nu op zoek bent naar het juiste penseel, twijfelt over een bepaalde ondergrond of een heel specifiek hulpmiddel wilt aanschaffen; bij Artifac kunnen ze je precies uitleggen welk product het beste aansluit bij je wensen.