Dagblad070 | Nieuwe kringloopwinkel in Torenstraat
mainImage

Nieuwe kringloopwinkel in Torenstraat

17 november 2019, 10:03 uur
Winkelen

Op 29 november 2019 opent Stichting Schroeder van der Kolk Bedrijven een nieuwe kringloopwinkel/buurthuis aan Torenstraat 2 in Den Haag.

Stichting Dr. Schroeder van der Kolk bedrijven (kortweg Schroeder) is al bijna 100 jaar een begrip in Den Haag. Als Mensontwikkel-bedrijf richt de organisatie zich op participatie in de samenleving, armoedebestrijding, sociale cohesie in de wijk en duurzaamheid. Door de combinatie kringloopwinkel en buurthuis is Schroeder het sociaal kloppend hart van de wijk.

Iedereen kan terecht om gezellig te snuffelen in de winkels, een kopje koffie te drinken in het buurthuis of deel te nemen aan een activiteit of om zelf iets te organiseren voor de wijk. Ook als mensen iets meer ondersteuning of hulp nodig hebben, zijn zij bij Schroeder aan het juiste adres. Teams van sociaal hulpverleners zijn regelmatig ter plekke om in gesprek te gaan en samen te zoeken naar oplossingen. 

Schroeder bevordert duurzaamheid door jaarlijks tonnen goederen in de recyclingcyclus terug te zetten via deze winkels, en daarnaast door ook zelf gebruik te maken van duurzame materialen bij de productie van meubels.

De nieuwe kringloopwinkel met buurthuis in de Torenstraat zal hartje Den Haag verrijken met een plek waar je kunt snuffelen tussen vintagespullen en waar dagelijks activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Sociaal beheerders hebben altijd de koffie klaar en bieden iedereen een luisterend oor. Het is ook een plek waar iedereen even een krantje kan lezen, tot zichzelf kan komen of een praatje maken.

Tijdens de openingsweek organiseer Schroeder diverse activiteiten: workshops, oudhollandse spelen, kunst, yoga etc.

Op 29 november wordt de locatie feestelijk geopend.

Er is live muziek, een fotowedstrijd en natuurlijk lekkere hapjes en drankjes verzorgd door het TheeLokaal van Schroeder.