Bijna 6.000 handtekeningen voor behoud Muzee

4 May 2020, 11:44 uur
Algemeen
mainImage

In één week tijd heeft Muzee Scheveningen bijna 6.000 handtekeningen opgehaald ter ondersteuning van hun campagne om open te blijven in 2021. Deze week begint Muzee met een nieuwe actie: door posters en vlaggen met de leus #MuzeeMoetBlijven beschikbaar te maken, willen zij het Scheveningse straadbeeld groen en blauw kleuren in saamhorigheid.
 
Op 24 april kreeg Muzee een negatief subsidieadvies voor het Haags Kunstenplan 2021-2024. Dit zou betekenen dat zij eind december 2020 haar deuren zou moet sluiten.
 
Muzee is het hier niet mee eens en is een actie gestart. De komende weken hopen zij 10.000 handtekeningen te verzamelen en deze te overhandigen aan wethouder van Asten.
 
Scheveningers, Hagenaars en bewoners uit alle windstreken van het land reageren ontdaan via de petitie: “Onze leerlingen leren in Muzee over hun achtergrond en hoe dit gebied zo tot stand is gekomen,” schrijft een basisschool docent in Scheveningen. En: “Je hoeft geen historicus te zijn, om te snappen dat het verdwijnen van Muzee belachelijk is.” Ook via email en Facebook komen honderden steunbetuigingen binnen. Een moeder met een dochtertje die regelmatig naar de kinderactiviteiten komt, laat weten: “Mijn dochter vindt Muzee super leuk. Kan ik iets voor jullie betekenen?"
De petitie is ondertekend door o.a. vrijwilligers en donateurs, maar ook docenten, kunstenaars, artiesten, ondernemers, ambtenaren, expats, vissers, muziekliefhebbers en anderen die Muzee een warm hart toedragen.

De petitie kan getekend worden via muzee.nl. Wethouder van Asten komt binnenkort met een advies voor de raad. Muzee hoopt dat hij besluit om het advies niet over te nemen.
 
Hans Willink zit elke dag om 11.00 uur voor Muzee om te demonstreren tegen de voorgenomen intrekking van € 411.000 subsidie. "Ik zit daar elke dag om die tijd en blijf dan het aantal minuten, dat het buiten graden celsius is."