Christelijke basisscholen boycotten Shells festival

11 October 2018, 07:00 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Ook de 38 basisscholen van Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH) boycotten Shells festival Generation Discover. Dat zegt bestuursvoorzitter Gerard van Drielen in een videoboodschap.

"Shell blinkt niet uit in duurzame ambities," zo verklaart hij. ‘’Daarom doen wij niet mee. Als ergens een plek is om kinderen kennis te laten maken met milieu en duurzaamheid, dan is dat op de basisschool."
Van Drielen heeft zich bij de beslissing laten inspireren door het besluit van gemeente Den Haag om het festival niet langer te subsidiëren met € 100.000 en zich terugtrok als partner.

Behalve gemeente Den Haag, stopten ook het Museon en het Van Gogh Museum deze zomer hun partnerschap met Shell. Drie andere organisaties lieten hun logo verwijderen van de website van Generation Discover.

Het festival Generation Discover van Shell is van 17 t/m 21 oktober op het Malieveld. Het festival gaat over schone energie en clean technology terwijl Shell volgens Fossielvrij Onderwijs een 98% fossiele multinational is. Dat gaat ook niet veranderen, volgens Ben van Beurden, CEO van Shell. De toekomst van Shell is olie en gas, was woensdag uit zijn mond te lezen in The Telegraph.