Haags Klimaatpact bindt nu al 219 organisaties

22 May 2018, 11:30 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Monkey Town Den Haag, het Omniversum, Staatsbosbeheer, de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en het Conservatorium en Basisschool Wonneblad behoren tot de organisaties die zich afgelopen week achter het Haags Klimaatpact hebben geschaard. Daarmee komt het aantal organisaties dat het Haags Klimaatpact in het toekomstige coalitieakkoord van de stad opgenomen wil zien, op 219.

“219 Haagse organisaties laten het toekomstige college weten dat zij willen dat het Haags Klimaatpact wordt ingevoerd. Dat is een belangrijke bevestiging voor ons plan om Den Haag voor 2030 klimaatneutraal te maken,” zegt Maarten De Vuyst (GroenLinks). “Dat de steun zo breed is, komt voor ons niet als een verrassing. Wat goed is voor het klimaat, is immers ook goed voor de stad en ondernemers.”

De vele steunbetuigingen tonen volgens Janneke Holman (PvdA) aan dat de stad klaar is voor een solide pakket klimaatmaatregelen om in 2030 klimaatneutraal te zijn. “Nog nooit eerder was er zoveel steun uit de stad voor een plan. De partijen die nu onderhandelen voor een nieuw college, kunnen niet meer om het Klimaatpact heen." Holman doelt daarmee op Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks. Opvallend is wel dat Groep de Mos, als grootste partij in de gemeenteraad, het pact niet heeft ondertekend.

Meer over het Haags Klimaatpact op deze website.

(Maarten De Vuyst van GroenLinks; foto: gemeente Den Haag)