Haagse PVV: 'Politie aanvallen? Dan schieten'

3 January 2019, 12:23 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Haagse PVV: 'Politie aanvallen? Dan schieten'

In navolging van raadslid Arnoud van Doorn wil ook de PVV opheldering over de rellen tijdens de jaarwisseling in Transvaal en de Schilderswijk , waarbij vooral het Kaapseplein en het Anna Blamanplein ontsierd werden door ernstige incidenten met geweld en vandalisme.

Volgens de PVV werden politieagenten op het Anna Blamanplein bekogeld met vuurwerk ‘’door moslims die ‘Allah Akbar’’ riepen’’. De PVV gebruikt in de brief aan de burgemeester de aanduiding ‘’moslimtuig’’ en voegt er een bewijsfilmpje bij. Net als Van Doorn willen de raadsleden Sebastian Kruis en Karen Gerbrands weten waarom de aan de As-Soennahmoskee gelieerde ordedienst in geringe mate vertegenwoordigd was.

De Haagse PVV, die ervoor pleit dat vrij rondlopende relschoppers alsnog worden opgespoord door middel van grote beeldschermen in de binnenstad, vindt dat het tijd wordt om de regels aan te scherpen zodat ‘de politie in de toekomst met scherp mag schieten op tuig dat levensgevaarlijke vuurwerkbommen richting agenten gooit.’’