John Bolman, een markant man is niet meer

mainImage
John Bolman, een markant man is niet meer

John Bolman, voetbaldier in hart en nieren, is zaterdag in het bijzijn van naaste familie overleden. Bolman was al geruime tijd ernstig ziek. Het deed hem belanden in een rolstoel, een gruwel voor de man die altijd zo fanatiek was in zijn daden en zijn doen.

Zijn succesvolle bedrijf Bolman Cleaning Services leidde hij net zo succesvol als de ‘klussen’ die hij aannam in het voetbal. Hij was voorzitter van het Rijswijkse Haaglandia nadat hij bij fusiepartner RVC al geruime tijd actief was geweest. Hij was ook bij de Oude Haagsche Glorie betrokken, een instituut in de Haagse voetbalwereld. Veel oud-spelers en trainers kwamen jaarlijks binnen de lijnen om de overtollige kilo’s nog eenmaal eraf te voetballen. Maar daarbij was de derde helft en de gezelligheid eigenlijk waar het Bolman en de zijnen waar het om te doen was.

Tot verdriet van velen zag men John de laatste maanden alleen nog maar in een rolstoel. Zo was hij bij de heropening van het Sportpark Prinses Irene en kreeg hij het eerste exemplaar van de biografie van Sir Winston grootheid Harry Ballemaker uitgereikt. Dat was medio december. Het was de laatste keer dat hij in de openbaarheid trad. Toen was al bekend dat hij op 5 januari 2019 zijn leven zou laten beëindigen.

Het leverde die avond bij Sir Winston enkele emotionele taferelen op. Hij was een graag geziene man in alles wat met Den Haag en Rijswijk te maken had in de voetbalwereld.

John Bolman, een man om nooit te vergeten.

De redactie van Dagblad070 wenst familie en naasten veel sterkte met het verlies van John.


Foto: Digitaal Dagblad