Leidschenveen begrijpt tijdelijke opvang daklozen

23 April 2020, 09:14 uur
Algemeen
mainImage
ANP

Op 21 april is de Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL) door de gemeente Den Haag geïnformeerd over de komst van de tijdelijke opvang voor (vermoedelijk) zieke dak- en thuislozen op het terrein bij het Cars Jeans Stadion. Dat meldt Posthoorn Online vandaag.

'In deze moeilijke coronatijden begrijp ik als voorzitter van de BOL dat deze beslissing van de gemeente niet bij iedereen in goede aarde zal vallen en een hoop vragen doet rijzen', aldus Niels Hunck. 'Daarom vind ik het van belang deze reactie namens de Bewonersorganisatie Leidschenveen te schrijven.'

Begrip
BOL zegt niet betrokken te zijn geweest bij de beslissing van de gemeente Den Haag. 'Toch denk ik dat we als hele stad een steentje bij moeten dragen aan de problemen die de hele corona-situatie met zich meebrengt. De beslissing voor het ADO-terrein is, gelet op de locatie en ruimte, een logische. Ik begrijp dan ook dat de gemeente voor deze tijdelijke noodmaatregel gekozen heeft,' aldus Hunck.

Toezicht

'Ook dak- en thuislozen kunnen wij als gemeenschap immers niet zomaar aan hun lot overlaten. Daarbij is het wel belangrijk, hetgeen ik ook bij de gemeente aangegeven heb, dat deze maatregel tijdelijk is en dat wij het van belang vinden dat er 24/7 uur toezicht is op deze mensen, hetgeen de gemeente ook toegezegd heeft. Als BOL houden wij de situatie nauwlettend in de gaten en blijven wij in goed contact met de gemeente, opdat mogelijke overlast, voor zover deze er is, tot een minimum beperkt blijft. Als wijk zijn wij solidair met zij die in nood zijn en samen komen we sterker uit deze situatie', besluit voorzitter Niels Hunck.
 
 
 


Door: Posthoorn Online