Dagblad070 | Nieuwe behuizing NIMH op Frederikkazerne

Nieuwe behuizing NIMH op Frederikkazerne

mainImage
Nieuwe behuizing NIMH op Frederikkazerne

Op woensdagmiddag 14 november zal de Commandant der Strijdkrachten, luitenant-admiraal Rob Bauer, op de Frederikkazerne aan de Van Alkemadelaan het nieuwe onderkomen openen van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie. Tijdens de feestelijke opening zal ook het rijk-geïllustreerde boek Gelegerd in Den Haagworden gepresenteerd, dat de geschiedenis van de Alexander- en de Frederikkazerne beschrijft.

De kazernes aan de Van Alkemadelaan in Den Haag, waarvan er nu nog één bestaat, zijn een belangrijk onderdeel van de Haagse stadsgeschiedenis. Ze vormden sinds hun opening in 1938 het onderkomen van diverse eenheden en diensten van Defensie, zoals het 3eHalfregiment Huzaren en hun paarden, het 2eRegiment Veldartillerie, de Militaire Vrouwenafdeling (MILVA) en verschillende militaire opleidingsinstituten. Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie is neergestreken in de gebouwen 103 en 105, direct tegenover de hoofdpoort van de Frederikkazerne.

Het NIMH, het kennis- en onderzoeksinstituut op het gebied van de Nederlandse militaire geschiedenis, doet historisch onderzoek, verzorgt onderwijs aan universiteiten en militaire opleidingsinstituten en maakt deze kennis over het Nederlandse militaire verleden toegankelijk. Het NIMH publiceert boeken en artikelen en beantwoordt vragen van media en publiek. Ook via de website en facebook houdt het instituut belangstellenden op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van militaire historie. De vernieuwde studiezaal is gevestigd in gebouw 105 en biedt bezoekers na aanmelding gelegenheid boeken en documenten uit de bibliotheek en het archief te raadplegen. Het NIMH blijft zo, ook na de verhuizing, als kenniscentrum voor het publiek geopend.


Foto: Digitaal Dagblad