Dagblad070 | VAVO Haaglanden heeft nieuwe naam en locatie
mainImage

VAVO Haaglanden heeft nieuwe naam en locatie

Afbeelding is niet meer beschikbaar
16 juli 2019, 09:20 uur
Algemeen

VAVO Haaglanden verhuist per 26 augustus naar het Bezuidenhout in Den Haag. Vanaf die datum is VAVO Haaglanden medegebruiker van het pand van Hogeschool Inholland aan de Theresiastraat 8. Afgelopen week ondertekenden ROC Mondriaan en Hogeschool Inholland de huurovereenkomst met betrekking tot deze verhuizing. VAVO Haaglanden blijft organisatorisch onderdeel van ROC Mondriaan, ook na de verhuizing.

Nieuwe naam: VAVO Haaglanden

De Mondriaan School voor VAVO heet sinds kort VAVO Haaglanden. De school verzorgt verkorte mavo – havo- en vwo-trajecten voor volwassenen. Met de nieuwe naam denkt de school zichtbaarder te zijn richting de doelgroep in stad en regio. Ook de nieuwe locatie speelt daarbij een belangrijke rol door de centrale ligging en de mogelijkheden tot samenwerking met het hbo.  De school heeft een goede reputatie en de slagingspercentages zijn uitstekend. ‘’Onze studenten hebben het dit examenjaar weer heel goed gedaan’, aldus schooldirecteur Rien van Helvert. ‘’Voor zowel het examen mavo, havo als het vwo is het slagingspercentage ruim boven de 80%.”

Nieuwe locatie

De vavo-studenten zijn blij met de verhuizing. Tolgahan Tazdemir heeft mavo en havo gestudeerd bij VAVO Haaglanden: “Ik had eerst alleen vmbo kader maar wil piloot worden dus ik moest wel hogerop en hier kreeg ik die kans. Komend jaar ga ik nog naar het vwo in het nieuwe schoolgebouw bij Inholland. Die locatie bij het hbo lijkt mij nóg beter voor ons!”

Voor studenten van VAVO Haaglanden biedt Hogeschool Inholland een inspirerende omgeving. Tijdens hun examenjaar kunnen studenten straks kennis maken met het hoger onderwijs. Bijvoorbeeld door de inzet van hbo-peercoaches (studenten van Hogeschool Inholland) en gastcolleges van hbodocenten of gastdocenten uit het bedrijfsleven.

Voordelen

“Het is aantrekkelijk voor de studenten van het vavo om al in een hoger onderwijsomgeving rond te lopen en de sfeer te proeven,” aldus collegelid Marcel Nollen die namens Inholland de overeenkomst ondertekende.

”De studenten komen op hun nieuwe locatie op verschillende plekken in het gebouw studenten van Inholland tegen zoals in het restaurant. Ook de aanwezigheid van het Studiekeuzeadviescentrum maakt het voor studenten van het vavo eenvoudiger om daar eens binnen te stappen voor een studiekeuzegesprek of –workshop, het bezoeken van open dagen of een dagje proefstuderen. Dit maakt de kans op de juiste keuze voor een vervolgstudie groter en maakt succesvol doorstuderen mogelijk.”

 


Foto: Digitaal Dagblad