Allemaal boze mensen op Malieveld om 1 mei te vieren

Allemaal boze mensen op Malieveld om 1 mei te vieren

Circa 7000 mensen zijn op de Dag van de Arbeid naar het Malieveld gekomen voor een demonstratieve mars door de binnenstad. Dat zei een FNV-woordvoerder vandaag. Vakbond FNV had zijn leden opgeroepen “in actie te komen voor kwaliteit, zekerheid en inkomen.” Aan de manifestatie deden ook enkele honderden stakende chauffeurs uit het streekvervoer mee. De rest van de deelnemers kwam uit andere sectoren als de zorg, bouw en het onderwijs, zei de woordvoerder.

De 1 meiviering had de afgelopen drie jaar in Amsterdam plaats. De FNV had nu gekozen voor Den Haag, omdat regering en werkgeversorganisaties er zitten. De route van de mars liep dan ook langs het Binnenhof en de kantoren van de werkgevers. “De afgelopen jaren hebben de werkgevers en kabinetten heel veel van ons gevraagd. Er is keihard bezuinigd. En of je nou loon, een uitkering of pensioen krijgt, iedereen voelde dat in zijn of haar portemonnee. Maar de economie is opgebloeid en dus is het nu onze beurt,” liet FNV-voorzitter Han Busker weten.

Dat vandaag het streekvervoer staakt voor een betere cao is volgens Busker geen probleem. “De Dag van de Arbeid is juist een dag waar staken en actievoeren perfect bij passen. We strijden samen, zijn solidair. En dus steunen we samen ook de buschauffeurs in hun strijd.”

(foto en bron: ANP)

Print Friendly, PDF & Email

Share This