Gast aan Tafel: Paasattenties voor Haagse statushouders

6 April 2021, 16:58 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gast aan Tafel
Foto: Gast aan tafel

Rond de Paasdagen hebben bestuursleden van Gast aan Tafel paasattenties bezorgd bij statushouders in Den Haag om ze te laten weten dat Gast aan Tafel, ook in deze moeilijke corona tijden, aan hen denkt.

De stichting Gast aan Tafel koppelt nieuwkomers en Nederlanders aan elkaar en nodigt ze uit om samen te eten of andere activiteiten te ondernemen, zoals wandelen of een museum bezoeken. Vanwege de corona-maatregelen is het momenteel moeilijk om met elkaar af te spreken. Het bestuur van Gast aan Tafel bedacht deze actie om de statushouders te laten weten dat wij, ook in deze moeilijke corona tijden, aan hun denken.

In de dagen voor Pasen hebben de zes bestuursleden van Gast aan Tafel paasbroden bezorgd bij tientallen statushouders die verbonden zijn aan Gast aan Tafel. Bij alle statushouders werden zij warm ontvangen. Het was goed om elkaar even te zien en het liefst waren de bestuursleden langer gebleven. Zij hopen elkaar spoedig weer te kunnen ontmoeten.

Over Gast aan Tafel
De stichting Gast aan Tafel wil de integratie van nieuwkomers en Nederlanders bevorderen door hen met elkaar in contact te brengen. Gast aan Tafel koppelt nieuwkomers aan Nederlanders door ze samen aan tafel te laten gaan of andere activiteiten te ontplooien. Hierdoor zullen wederzijds begrip en acceptatie groeien en wordt de basis gelegd voor nieuwe vriendschappen. De stichting Gast aan Tafel is gevestigd in Den Haag.