Leger des Heils opent opnieuw Warme Kamers in Den Haag

8 January 2024, 10:34 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Leger des Heils

Ook deze winter opent het Leger des Heils iedere dag de deuren van ruim honderd buurthuiskamers in Nederland.

In de winter van vorig jaar startte het Leger des Heils met de Warme Kamersactie, zodat niemand in de kou hoefde te zitten als gevolg van de stijgende energiekosten. Deze actie krijgt nu een vervolg. Hoewel de energierekening minder hoog is, vormen de kosten van levensonderhoud voor veel mensen nog altijd een probleem. Daarom biedt het Leger des Heils, samen met verschillende partners, ook deze winter 'extra warmte'.

De buurthuiskamers gaan iedere dag open en dankzij de hulp van vrijwilligers zijn de openingstijden zo ruim mogelijk. Zo heeft iedereen een plek om er warmpjes bij te zitten, te studeren, een kopje koffie te drinken, een spelletje te doen of een boek te lezen.

Den Haag

De gemeente Den Haag heeft verschillende bibliotheekfilialen beschikbaar gesteld als Warme Kamer. Mensen zijn onder meer welkom bij Bibliotheek Leidschenveen, Bibliotheek Ypenburg, Bibliotheek Laakkwartier en Bibliotheek Haagse Hout. Ook de Koninklijke Bibliotheek heeft een Warme Kamer. Verder zijn bezoekers welkom in wijkcentra op het Jan van Riebeekplein, Cromvlietplein en Ivoorhorst.