Nieuwe elektrische bussen van HTM gepresenteerd

7 July 2023, 14:29 uur
Den Haag & Regio
mainImage
HTM

Op vrijdag 7 juli 2023 hebben de directies van HTM en Daimler Buses hun handtekening gezet onder het contract voor de levering van 95 elektrische bussen voor de regio Den Haag. Het gaat om een mix van elektrische bussen van het type Mercedes Benz eCitaro en eCitaro G. 

De nieuwe bussen gaan vanaf medio 2024 de huidige aardgasbussen van HTM vervangen. De eCitaro is een 12 meter lange lagevloer stadsbus en daarmee goed toegankelijk voor alle reizigers. De eCitaro G is 18 meter lang. De gelede (G) bussen hebben meer capaciteit en worden ingezet op drukke buslijnen als 23, 24, 25 en 26. De komende periode gaat HTM met Daimler Buses aan de slag voor het definitief ontwerp van de binnen- en buitenkant van de bussen. 

Met de ondertekening van het contract zet HTM een volgende stap in het afscheid nemen van de aardgasbussen. Die hebben inmiddels zo’n 14 jaar gereden. Eind 2024 is HTM de eerste stadsvervoerder die beschikt over een volledig emissievrije bus- en tramvloot.

Tekst gaat door onder foto.

Duurzaam openbaar vervoer

HTM heeft – net als de andere OV-bedrijven in de regio – met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag afspraken gemaakt over de inzet van schone bussen om zo een bijdrage te leveren aan de verlaging van de CO2 uitstoot. Het is de bedoeling dat in 2030 er alleen nog zero-emissiebussen rijden in de 21 gemeenten die samenwerken in de Metropoolregio.