PvdA Den Haag reikt prijs uit aan stichting 2gather

1 May 2022, 17:48 uur
Den Haag & Regio
mainImage
PvdA Den Haag

Tijdens de viering van de Dag van de Arbeid in Den Haag heeft de lokale afdeling van de Partij van de Arbeid de Toekomstmaatschappijprijs uitgereikt aan de Stichting 2gather.

Deze stichting biedt Hagenaars sinds 2014 laagdrempelige activiteiten aan of helpt hen om deze zelf te organiseren. Zo organiseerde de stichting trainingen over de rechtsstaat, workshops om vrouwen weerbaar te maken en hielp ze mee in het maken en rondbrengen van maaltijden voor ouderen.

“Hiermee werkt de stichting onder de bezielende leiding van Hafida Leri keihard aan emancipatie en volwaardig burgerschap van de Hagenaar en Hagenees”, aldus Marko Fehres, voorzitter van de jury. De prijs bestaat uit een rode hamer en een cheque van 750 euro.

Tekst gaat door onder foto.

1-meiviering

De 1-meiviering van de Haagse afdeling van de PvdA vond plaats bij het Troelstra-monument in het Westbroekpark. Het thema van de viering was dit jaar ‘terugkeer van de solidariteit’. Er waren verschillende toespraken en het Rijswijks Strijdkoor trad op. Tot slot werden speldjes en penningen uitgereikt aan Haagse partijleden die 25, 50 en 65 jaar lid zijn.