136 nieuwe huurwoningen voor senioren in Wenkebachstraat

26 September 2022, 17:11 uur
Den Haag & Regio
mainImage

In de Wenckebachstraat in Den Haag is begonnen met de bouw van 136 sociale huurappartementen voor ouderen met het woonconcept ‘Wonen met een Plus’. Voorzitter Gijsbert van Herk van Staedion en wethouder Martijn Balster van Wonen, Wijken en Welzijn gaven het startsein door hun handafdrukken in het beton te zetten.

"Door de bouw zorgen we niet alleen voor meer sociale, betaalbare huurwoningen in Den Haag maar proberen we ook de doorstroom te bevorderen", zegt Gijsbert van Herk. "Ouderen vinden het vaak fijn om in dezelfde buurt te blijven wonen met de daarbij horende voorzieningen in het gebouw of in de buurt. Met ‘Wonen met een Plus’ wordt samen met maatschappelijke organisaties en de bewoners een vitale leefgemeenschap gecreëerd voor mensen die hier bewust voor kiezen of dit nodig hebben voor het behoud van hun zelfstandigheid."

De nieuwe leefgemeenschap in Laak is speciaal bedoeld voor senioren en mensen met een lichte zorg- of ondersteuningsvraag. Met de mogelijkheid tot ontmoeten, deelname aan activiteiten en ondersteuning door middel van zorg en dienstverlening aan huis. De verwachte oplevering is gepland in het voorjaar van 2024.