72 woningen en 7 winkels in Betje Wolffstraat Den Haag opgeleverd

25 November 2023, 16:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Staedion

In de Betje Wolffstraat in Den Haag zijn vijftig sociale huurwoningen, 22 middenhuurwoningen en zeven bedrijfsruimtes opgeleverd. Om deze nieuwbouw te realiseren werden 32 woningen gesloopt.

Vrijdag was de feestelijke oplevering van de woningen. De eerste bewoner ontving de sleutel van Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion en Martijn Balster, de wethouder Volkshuisvesting van de gemeente Den Haag.

"Zestien van de 72 huurwoningen zijn verhuurd aan huurders van Staedion die vanuit een grote woning of een niet-toegankelijke woning wilden verhuizen naar een kleinere gelijkvloerse woning in de Betje Wolffstraat", zegt doorstroommakelaar Evelien Kap. "Vijf huurders laten een grote woning achter, die wij nu weer passend kunnen verhuren aan een gezin. Op de bovenste verdieping liggen veertien woningen die extra toegankelijk zijn. Deze woningen zijn via verschillende instanties en de gemeente verhuurd aan mensen met een lichamelijke beperking. De overige woningen zijn verhuurd via Woonnet Haaglanden.”

Supermarkt

"Door de bouw van deze 72 nieuwbouwwoningen dragen we onder andere bij aan het langer en gezond thuis wonen van ouderen. Ook stimuleren wij de doorstroming hiermee en kunnen we de woningen die worden achtergelaten zo goed mogelijk benutten", zegt Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion.

"Onder de woningen komt een Aldi-supermarkt met een inpandige parkeergarage. En het bestaande café, de slijterij en de Wibra komen terug. Daarnaast komt er een zorgkantoor en nog wat andere winkels. Deze voorzieningen en de woningen zorgen voor een levendige en mooie uitstraling van de straat en dragen bij aan de leefbaarheid in Moerwijk.“