De Haagse Hogeschool opnieuw uitgeroepen tot beste van de Randstad

29 May 2024, 07:36 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Willem Minderhout

De Haagse Hogeschool is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste hogeschool van de Randstad. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête.

Studenten van school achter treinstation Hollands Spoor zijn, in vergelijking met de andere brede hogescholen uit de Randstad, het meest tevreden over hun opleiding. Ook op sfeer op de Haagse opleiding en de vraag of studenten hun opleiding opnieuw zouden kiezen, kwam een sterke score uit de bus.

“Op De Haagse zetten we ons dagelijks in om voor en met onze studenten kwalitatief goed onderwijs te verzorgen. Het is goed om te zien dat dat op deze manier gewaardeerd wordt,” aldus Arend Hardorff, lid van het College van Bestuur van de school.  “Ons ambitieniveau is hoog, we werken dag in dag uit aan studentsucces. De resultaten van de NSE bieden goede inzichten hoe we dat zo goed mogelijk kunnen blijven doen.”

Het bestuurslid ziet zelf nog wel ruimte voor verbetering. Bijvoorbeeld in het tijdig bekendmaken van wijzigingen in het studierooster, de mate waarin studenten zelf vorm kunnen geven aan het programma en in de mate waarin ze gestimuleerd worden om actief deel te nemen aan het onderwijs.

Tekst gaat door onder illustratie.

Illustratie: De Haagse Hogeschool. 

Studenten Enquête  

De Nationale Studenten Enquête is een landelijk onderzoek waarin studenten jaarlijks hun mening geven over hun opleiding en instelling. De studenten worden bevraagd over uiteenlopende thema’s. Arend Hardorff: “We hechten veel waarde aan de mening van onze studenten. Met onder andere de NSE kunnen zij echt hun stem laten horen. We zijn blij dat onze studenten aangeven over het algemeen tevreden te zijn en blijven onszelf continu verbeteren.”

Dit jaar vulde maar liefst 36% van de studenten van De Haagse Hogeschool de Nationale Studenten Enquête in om hun mening te geven over hun opleiding. Ook de waardering voor de inclusieve cultuur in de school springt eruit: binnen de opleiding gaan docenten en studenten respectvol met elkaar om (4,04) en de opleiding bevordert een inclusief studieklimaat (3,71). Tot slot geven studenten aan tevreden te zijn over de begeleiding door docenten (3,60).