Gluren bij je groene buren: hoe verduurzamen Hagenaars hun woningen?

23 November 2023, 12:44 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Komende zaterdag 25 november vindt de derde editie plaats van Gluren bij je Groene Buren in Den Haag. Tijdens deze open dag openen bewoners hun huizen om te laten zien hoe zij hun woning hebben verduurzaamd. De gemeente wil zo mensen op een laagdrempelige en persoonlijke manier inspireren tot verduurzaming.

Wethouder Arjen Kapteijns van Energietransitie, Mobiliteit en Grondstoffen is enthousiast over de derde editie van Gluren bij je Groene Buren. "Het feit dat zowel woningeigenaren als huurders hun deuren openen, laat zien dat verduurzaming voor iedereen mogelijk is. Door de variatie aan huizen hopen we drempels weg te nemen en inspiratie te bieden, zodat alle Haagse inwoners de eerste stappen kunnen zetten in de verduurzaming van hun woning."

Zowel woningeigenaren als huurders doen mee aan de open dag. De huizen variëren van oude tot nieuwe woningen en van een appartement in een VvE tot een eengezinswoning. In elk huis is de bewoner aanwezig om ervaringen te delen en tips te geven voor verduurzaming. Ook zijn er infraroodpanelen, waterpompen en verschillende soorten isolatie te zien.