Haagse festivals genomineerd voor Podiumprijzen

12 December 2023, 14:28 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Grauzone | Marc Emmerik

De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) heeft de nominaties bekendgemaakt voor de IJzeren Podiumdieren en de IJzeren Eierbal.

De Podiumprijzen worden sinds 1997 jaarlijks toegekend na een peiling onder de leden van de vereniging. Er zijn prijzen in de categorieën directeur van het jaar, podium van het jaar, programmeur van het jaar, festival van het jaar en marketeer van het jaar. Sinds 2022 zijn er twee nieuwe categorieën: meest indrukwekkende prestatie op het gebied van duurzaamheid en meest indrukwekkende prestatie op het gebied van diversiteit & inclusie.

In de categorie 'Festival van het jaar' maken onder meer Grauzone en Rewire in Den Haag kans op een prijs. Programmeur Bronne Keesmaat van Rewire is daarnaast ook persoonlijk genomineerd in de cetegorie 'Programmeur van het jaar'. Kayleigh Bergwerff van Grauzone maakt kans op de prijs voor 'Marketeer van het jaar'. Dat festival is ook genomineerd in de categorie 'Meest indrukwekkende prestatie op het gebied van duurzaamheid'.

Winnaars

VNPF-leden konden kandidaten voor de zeven categorieën aandragen. Vervolgens konden de leden stemmen op de kandidatenlijst. Door middel van deze stemronde is per categorie een top vier van genomineerden samengesteld. De winnaars worden bekendgemaakt op zaterdag 20 januari 2024 in Groningen.