Haagse scholieren uiten vrijheid op hun eigen manier

24 April 2024, 17:01 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Nikki Born

“Vrijheid is niet voor iedereen hetzelfde. Wat je vanuit huis hebt meegekregen, of hoe je naar de wereld kijkt, is voor iedereen anders.” Die slotconclusie trokken Lara (15) en Eline (17) na een enerverende themadag. Beiden zijn lid van het college van burgemeester en wethouders van Madurodam en organiseerden vandaag de challenge ‘Verbeeld jouw vrijheid’. 

Tijdens de themadag in Madurodam gingen zij samen met ruim vijftig scholieren van het Haags Montessori Lyceum enorme kraanvogels als kunstwerken maken. Ook waren er spoken word gedichten en werd er stil gestaan bij persoonlijke verhalen over vrijheid. De challenge diende als de aftrap van de enige Vrijheidsmaaltijd voor jongeren in Nederland op zondag 5 mei in Amare. Alle gemaakte kunstwerken krijgen ook een plek bij deze maaltijd die het Madurodam Kinderfonds organiseert.

Lara en Eline: “Het was een hele leuke en gezellige dag. We waren verrast dat er zoveel uitingen van vrijheid kwamen. In symbolen; van wereldbol tot weegschaal, roeptoeter tot duif; en ook in gedachtes. Vrijheid kan alleen goed werken als we niet tegenover elkaar maar naast elkaar staan.”

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Nikki Born.

Aanmelden

De Vrijheidsmaaltijd op 5 mei in Amare is speciaal bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Het programma bestaat uit live muziek, dans, ontmoetingen en een gratis lunch. Aanmelden is gratis.