Mobiele camera bij tramhalte Wolweversgaarde tegen overlast

21 April 2024, 10:07 uur
Den Haag & Regio
mainImage
HTM

Onlangs maakte HTM bekend dat de halte Wolweversgaarde regelmatig werd vernield en trams 9 bekogeld met stenen. Reden voor HTM om al enkele malen niet verder te rijden dan de halte Leggelostraat, in het belang van de veiligheid voor zowel de trambestuurders als de reizigers.

Als een van de zichtbare maatregelen om de overlast tegen te gaan, heeft de HTM een mobiele camera geplaats op de halte. “Dat doen we voor de veiligheid van onze collega’s trambestuurders en de reizigers. We hopen daarmee de daders te kunnen betrappen of dat er in ieder geval een preventieve werking van uitgaat.” aldus algemeen directeur Jaap Bierman van HTM.

"De daders realiseren zich niet welke gevaren het bekogelen van trams met zich mee kunnen brengen", zegt Bierman. "Wij vinden deze vernielingen en bekogeling van trams onacceptabel. Daarom nemen wij zichtbare én onzichtbare maatregelen om te voorkomen dat er verdere gevaarlijke situaties ontstaan voor onze trambestuurders en reizigers.”

De schadepost van deze vernielingen loopt inmiddels al op tot enkele tienduizenden euro’s. HTM werkt nauw samen met de gemeente Den Haag en de Politie om dit te stoppen, de daders op te sporen en de geleden schade op hen te verhalen.