Nieuwe Bibliotheek Benoordenhout in ANWB-gebouw opent op 14 december

25 November 2023, 14:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Bibliotheek Den Haag

De officiële opening van de nieuwe Bibliotheek Benoordenhout is op donderdag 14 december. De tijdelijke bibliotheek is gevestigd in het souterrain van het Rotonde-gebouw van de ANWB.

De locatie blijft in ieder geval de komende twee jaar open. De gemeente is nog op zoek naar een nieuwe vaste plek voor de bibliotheek. De buurtbibliotheek aan de Goetlijfstraat, en een gedeelte van het meubilair, boeken en vrijwilligers, wordt verplaatst naar de nieuwe bibliotheek aan de Wassenaarsweg.

"Bibliotheken zijn ongelooflijk belangrijk voor onze stad", zegt wethouder Robert van Asten van Bibliotheken. "Ze zijn een spil in de wijk. Een plek waar mensen uit de buurt elkaar ontmoeten, ook buiten hun normale bubbel. Een plek waar je tot nieuwe inzichten komt; waar kinderen worden voorgelezen, waar ruimte is voor expressie en waar ouderen wegwijs worden gemaakt in de digitale wereld."

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Bibliotheek Den Haag

Extra financiën

Begin september werd bekend dat Den Haag 1,3 miljoen euro krijgt van het Rijk voor nieuwe bibliotheekvestigingen. Naast Benoordenhout komt er ook een nieuw bibliotheekfiliaal in Mariahoeve. Daarnaast kunnen de vestigingen in Laakkwartier en de Centrale Bibliotheek aan het Spui dankzij de extra financiën de openingstijden verruimen.